Gadgeti

Aside Banners

Fujifilm FinePix Z10fd

Najnoviji digitalac koji je na tržište ponudio Fuji je FinePix Z10fd. Radi se o fotoaparatu koji će svoju primjenu pronaći isključivo među amaterskom, mlađom i ne tako zahtjevnom populacijom.

Piše , Objavljeno

Simpatičan dizajn, vesele boje, male dimenzije i vrlo pristupačna cijena, bit će dobra vijest za sve one kojima je potrebna kakva usputna fotografija. Automatsko spremanje slika u JPEG i videa u AVI format, te mogućnost prebacivanja svega toga na kompjuter putem IC senzora ili USB kabla pridonose jednostavnosti korištenja.

fujifilm z10fd

fujifilm z10fd

Poprilično velik 2,5 inčni display koji dominira zadnjom stranom, razlučivost od 7,2 megapixela, detektor lica i korekcija crvenih očiju su osobine koje će predstavljati dodatni plus amaterskim fotografima. Za pospremanje fotografija, tu je 54 MB integrirane memorije koju je moguće proširiti do 2GB putem SD utora i memorijske kartice.

Optički zum od samo 3x i fokusna duljina od 38 – 114 mm bi profesionalnije fotografe uboli u oko, ali ovaj aparat će svoje tržište pronaći uglavnom među onima kojima te brojke ne znače ništa, nego im više znači što će moći dobiti sasvim solidan fotoaparat za 800-tinjak kuna.

KARAKTERISTIKE

Razlučivost:7,1 MPX
Dimenzije:91.2(š)x56.6(v)x18.8(d) mm
Zaslon:2,5 inča
Memorija:54MB interno | xD, SD, SDHC memorijske kartice
Optički zum:3x
Fokusna duljina:38 – 114 mm
Ostalo:Face Detection, Best framing
Cijena:oko 800 kuna

TAGOVIfotoaparat Fujifilm

Komentiraj