Gadgeti

Banner 300

Gateway One – među prvima sa stilom

Doba stila i dizajna počinje vladati i među PC populacijom. Getawey, prozivođač PC-a poznat po svom "kravastom" logotipu predstavio je na DigialLife-u novu seriju računala ONE.

Piše , Objavljeno

Izuzetno elegantno kućiste koje integrira sve komponente uključujući i veliki 19 inčni LCD zaslon (1440×900 pix), te eliminira potrebu za žicama (osim one neophodne – naponske) s kombinacijom bežicne periferije postaje osim računala i pravi mali kućni zabavni centar s kojim će vam biti iznimno jednostavno surfati, slušati muziku ili gledati filmove.

Prednja polirana površina sadrži NXT SoundVu patenitranu tehnologiju emitiranja zvuka (koja djeluje slično kao i elektrostatski zvučnici) te tako doprinosi iznimno bogatom zvuku. Za razliku od drugih ultrakompaktnih računala, hardverska nadogradnja bi trebala biti iznimno jednostavna, jer poleđina koja se jednostavno otvara sadrzi dva mjesta za SATA tvrde diskove i dva mjesta za dodatnu memoriju.

Cijela stvar je upogonjena Intel Core Duo procesorima i grafičkom Radeon HD2600 karticom. Na raspolaganju će vam biti čak 7 USB 2.0 i jedan FireWire port, a da vas ništa ne ometa u radu cijeli sustav iznimno je tih, a u energetskom smislu vrlo učinkovit, zahvaljujući niskoenergetskim komponentama.

DVD snimač riješen je kao i na Apple računalima “slot in” načinom umetanja medija a posebnost One sustava je i mogućnost montiranja na zid na pripadajuće zidne nosače.

Miš također slijedi filozofiju minimalističkog dizajna pa umjesto kotačića susrećemo “touchpad” scroll kao na prijenosnicima.

Sve je pod patronatom Microsoft Windows Vista operativnog sustava a očekivana cijena preko bare od 1300$ do 1800$ ovisno o verziji. Gateway One definitivno slijedi nove trendove u potrošačkoj elektronici u kojoj su ipak predvodnici Sony i nedostižni Apple (a oni sa slonovskim pamćenjem će primijetiti i veliku sličnost s Macintosh računalom “20th anniversary” iz 1997 godine.).

TAGOVIapple gateway one računalo sony

Komentiraj