Gadgeti

Aside Banners

HP Mini-Note 2133

I HP uskače na tržište UMPC-a modelom koji bi trebao biti direktna i opasna konkurencija Asusovom Eeeu. Malen i efikasan, Mini-Note 2133 dolazi i uz garanciju HP kvalitete.

Piše , Objavljeno

Budući da se ipak radi o UMPC-u, očekuje se povoljna cijena, a budući da se radi i HP, “jeftino” baš i nije dio njihova vokabulara. Taj “problem” riješen je izbacivanjem čak pet softversko-hardverskih verzija.

HP mini note 2133

HP mini note 2133

Najpovoljniji Mini-Note je onaj pokretan Linuxom (SUSE Linux Enterprise Desktop 10) i 1.0GHz procesorom, koji se prodaje za 499 dolara. Najskuplja izvedba bazira se na Visti i 1,2GHz procesoru, a prodaje se za 849 američkih dolara. Bez obzira na cijenu, najboljim se smatra model sa 1,6GHz procesorom, Vista Business OS-om i 2GB RAM-a. Njegova cijena je 749 dolara, a uštedilo se na HDD-u koji na ovom modelu nudi 120GB prostora, naspram 160 s koliko raspolaže skuplji model.

Upravo kod odabira procesora dolazi najveće iznenađenje. Izabrani su VIA procesori umjesto Intelovih. Prati ih i VIA integrirana grafika. Izgleda da HP nije mogao čekati na Intelov Atom procesor namijenjen upravo ovakvim strojevima.
Ono što će Mini-Note 2133 definitivno razlikovati od ostalih UMPC-ova jest izgled. Iako se radi o budget laptopu, on izgleda poput “prave stvari”. Obložen aluminijem, Mini-Note izgleda kao tamnoputi rođak Appleovog MacBook Pro laptopa, i odaje dojam vrlo kvalitetne izrade i izdržljivosti.

HP mini note 2133

HP mini note 2133

Teži 1,27 kilograma, dimenzije 255 x 165 x 27 milimetara i ima 8,9 inčni WXGA zaslon i punu tipkovnicu. Zaslon komotno prikazuje prostranu 1280 x 768 rezoluciju. Tipkovnica je potpuna, ali je svedena na 92 posto uobičajene veličine, što se gotovo i ne primjećuje pri korištenju, jer je prostor lukavo iskorišten. Ipak, miš-tipke nezgodno su postavljene s obje strane touchpada, što je stvar na koju se valja naviknuti.

Dakle, kombinacija dizajna, HPovog branda i cijene, ovaj UMPC čine vrlo privlačnim. Iako će oni koji se prvenstveno vode cijenom prije odabrati Asusov Eee, oni koji cijene HP neće puno dvojiti, a tu je i razlika u modelima (cijeni) kojima HP pokriva gotovo svaki segment tržišta.

HP Mini-Note 2133 svaki se tren očekuje na tržištu.

TAGOVI2133 hp laptop mini note umpc

Komentiraj