Gadgeti

Udri, nije ti brat.

Aside Banners

Impact Wrap pretvara svaku boksačku vreću u pametnu boksačku vreću

Danas senzore stavljaju u svašta. Neke stvari su potpuno beskorisne poput brojača zalogaja koji se montira na pribor za jelo, ali neke su iznimno korisne poput različitih fitness trackera koji vam mogu pomoći da dođete u formu ili da poboljšate već postojeću.

Piše , Objavljeno

Vidjeli smo uređaj koji se zakači na mrežicu na košu, vidjeli smo pametne lopte od Adidasa, vidjeli smo pametan štitnik za zube. Ukratko – vidjeli smo štošta. Novi “uređaj” u liniji sportskih pametnih uređaja je Impact Wrap. Impact Wrap pretvara bilo koju veliku glupu boksačku vreću u veliku pametnu boksačku vreću. Bez obzira bavite li se “samo” boksom ili mješovitim borilačkim vještinama, ovaj uređaj će vam dobro doći.

Screenshot_3

Ne radi se o čitavoj pametnoj vreći već o navlaci u koju su ugrađeni senzori. U navlaci se nalaze i čičci (čudno je ovo vidjeti napisano) kako bi Impact Wrap ostao na mjestu. Na vrhu mreže će biti i touchscreen sa svim podacima, a postojat će i fizičku gumb za one koji nose rukavice veće od svoje glave.

(Izvor: Youtube.com)

(Izvor: Youtube.com)

Sve osnove su tu: praćenje trajanja vježbe, praćenje potrošenih kalorija, dijeljenje rezultata na društvenim mrežama, ali tu su i Impact Force koja mjeri snagu vaših udaraca i Impact Count koji mjeri broj udaraca. Zaradit ćete i Impact Rank pa ćete se moći uspoređivati sa svojim prijateljima, kolegama iz dvorane ili trenerom – sve dok se Impact Wrap nalazi na vreći iste težine. Postojat će i iOS i Android verzija aplikacije gdje ćete također moći pratiti svoje rezultate i razvoj.

Screenshot_2

Postoje alternative za ovakav uređaj (tkaninu?), ali su skupi, glomazni ili neudobni. Moguće je kupiti zamjenu za veliku boksačku vreću i montirati je na zid, ali takve naprave ne dopuštaju potpunu slobodu pri treningu kao potpuno okrugla površina.

Postoje i pametne velike boksačke vreće, ali su teške, što uglavnom znači prevelike troškove dostave.

Također postoje i pametne rukavice, ali njih bi svakako trebalo isprobati prije kupnje. U slučaju da su neudobne, nanijet ćete si više štete nego koristi, bez obzira koliko rukavica imala senzora u sebi.

Ako uložite najmanje 189$ u ovaj vrhunski proizvod, uštedjet ćete barem 60$ u usporedbi s ljudima koji će kupiti vreću tek kad stigne na tržište. Posjetite Kickstarter i ispraznite novčanik.

TAGOVIboks borilačke vještine fitness tracker kickstarter sport wearables

Komentiraj