Gadgeti

Zaboravite Instagram

Aside Banners

InstaCRT vašim fotkama daje retro look starog televizora

Ako vam Instagram nije dovoljan za retro-upropaštavanje fotografija, InstaCRT će vašim fotkama dati izgled starog katodnog televizora.

Piše , Objavljeno

I dok proizvođači mobilnih uređaja nastoje ugurati što bolje kamere u što manje uređaje, programeri mobilnih aplikacija nastoje pronaći nove i originalne načine kako upropastiti snimljene fotografije.

Čestitke ovog puta idu autorima na aplikacije InstaCRT, koja je konkurenciji podigla ljestvicu za par stepenica. Ne samo da će vašu fotografiju od par milijuna piksela transformirati u nekvalitetnu crno bijelu kopiju, već će to učiniti na totalno originalan i zanimljiv način.

Autori je nazivaju “prvim pravim foto filterom“, i to s razlogom. Umjesto običnog primjenjivanja par zadanih filtera direktno u aplikaciji, ova aplikacija za iPhone će učitanu sliku poslati u Švedsku i smjestiti je na malecki CRT televizor. Potom će digitalni DSL fotoaparat okinuti sliku televizora i u manje od jedne minute vratiti vam fotografiju.

Zezat ćemo se na račun potpune beskorisnosti ove aplikacije, ali ideja je zgodna, blesava i zabavna, a nešto više o procesu nastanka vaše fotografije možete naći na službenim stranicama. Doduše, vrijedi li vam to 1.99 dolara, koliko košta aplikacija u Appleovom App Storeu?

TAGOVIfotografija InstaCRT retro

Komentiraj