Gadgeti

Aside Banners

Inzulinski sat

Ručni satovi danas služe da bi nas obavijestili o točnom vremenu, sve više služe i kao pokazatelj prestiža, a od nedavno čak služe i kao mobiteli. Između toliko primjena, našla se i jadne stvarno korisna i to onima oboljelima od dijabetesa.

Piše , Objavljeno

COR djelo je njemačke studentice Nicole Schmiedel koja je za njega dobila i nagradu na ovogodišnjem Minhenskom tehnološkom sajmu.

Radi se o modernom ručnom satu koji sadrži ultra laku inzulinsku pumpicu i sićušnu iglu koja će vam pod kožu puštati određenu dozu inzulina, a s jednim punjenjem moći će izdržati dva do tri tjedna. Na ekranu ćete u svakom trenutku moći očitati stanje šećera u krvi, a u trenutku kada vam pumpica ne ubrizgava inzulin pod kožu, na njemu ćete moći normalno očitavati točno vrijeme ili koristiti alarm.

Za napajanje ovoga sata se ne morate puno brinuti, jer je opremljen najnovijom piezo-tehnologijom, tako da će svaki vaš pokret pretvoriti u dovoljno električne energije za napajanje sata i pumpice.

Cijeli projekt je još u fazi prototipa, a trenutno se traži firma koja će ovome satu omogućiti masovnu proizvodnju i pustiti ga u prodaju. Više informacija >>>

TAGOVImedicina sat

Komentiraj