Gadgeti

Vjerojatno ukraden

Aside Banners

Prototip prvog iPada prodan za 10 tisuća dolara

Preko vikenda na eBayu je osvanuo uređaj kojeg je Apple koristio za testiranje prije početka prodaje prvog iPada. Otišao je za skoro 60 tisuća kuna.

Piše , Objavljeno

Uređaj je potpuno funkcionalan i gotovo identičan prvoj generaciji iPada koja je na tržište sletjela u travnju 2010. godine. Nepoznati vlasnik uspio ga je prodati putem aukcije na eBayju, i to za 10,200 dolara, iliti nekih 58 tisuća kuna. A mi smo mislili da su potpuno novi iPadovi debelo preskupi…

Glavna razlika između finalnog modela i spomenutog prototipa su dva (30-pinska) konektora umjesto trenutno standardnog jednog – na donjoj i bočnoj strani uređaja. Osim zaslona osjetljivog na dodir, koji ne šljaka najbolje, prodavač tvrdi (odnosno, je tvrdio) da je uređaj potpuno funkcionalan, a dijelovi originalni – osim baterije, koja je bila prethodno izvađena.

Prodavač je zapravo imao dosta sreće da Apple nije prisvojio uređaj i zatražio njegovo skidanje s aukcije – ali i namjerno ciljao na vikend produžen američkim blagdanom dana spomena na preminule u ratu, nadajući se da appleovci neće biti toliko revni na neradni dan.

Nije ovo prvi puta da je Apple izgubio neki svoj uređaj, ali je jedan od rijetkih primjera kada nije počeo prijetiti policijom. Zasad. Vjerojatno najpoznatiji i najrazvikaniji je slučaj iPhonea 4, kojeg je nespretni Appleov zaposlenik izgubio, a svoj je put našao do Gizmoda koji ga je detaljno secirao – a Apple potom tužio (ali i povukao tužbu) njihovog urednika.

TAGOVIapple eBay iPad prototip

Komentiraj