Gadgeti

Aside Banners

iRiver T60 MP3 player

Odabir MP3 playera danas nije ni malo lak posao, jer u ponudi je pregršt raznih modela koji vam nude brda i doline, podršku za gomilu formata, funkcije za koje ni sami niste sigurni što znače i sve se više približavaju multimedijskim čudima, a sve više odmiču od svoje izvorne namjene.

Piše , Objavljeno

iRiver t60

iRiver t60

Da bi se izbor bar malo olakšao predstavljamo vam jedan od boljih MP3 playera u ponudi koji je uz sve što donosi i vrlo pristupačan svačijem džepu, riječ je o iRiverovom modelu T60. Pogrešno bi bilo reći da je ovo MP3 player koji spada u sam vrh ponude, jer je moguće naći playere koji će vam ponuditi i dvostruko više, ali će im zato cijena biti peterostruka. Ono što je najprivlačnije kod ovoga playera je to što oko njega nema puno filozofije, radi sve ono što bi trebao, a isključeno je sve ono što inače ne ulazi u standardne funkcije, čime je cijena svedena na minimum. Osim niske cijene, koja bi svakako trebala biti jedan od presudnih faktora u odabiru MP3 playera, jer nisu tako rijetke situacije u kojima se i oni najskuplji kvare ili razbijaju, T60 se odlikuje i vrlo kvalitetnim zvukom, što nije nikakva novost za iRiverove playere.

iRiver t60

iRiver t60

T60 je vrlo zanimljivo oblikovan, dimenzije su mu 65 x 26 x 22 mm, a težina samo 24 grama, dakle riječ je o kompaktnom “sviraču” koji će lako stati u džep ili gdjegod. Što se podrške za formate tiče, osim MP3-a tu je i podrška za WMA, OGG i ASF, no iako ima ekran s mogućnosti prikaza 65k boja, na njemu nema mogućnosti prikaza video zapisa, što je sasvim logičan odabir, jer bi pregled video zapisa na ekranu tih dimenzija bi besmislen.

Što se memorije tiče, ona je ograničena na onu količinu koja je ugrađena u sam player, ali na tržištu su modeli od 1, 2 i 4GB, pa lako možete odabrati koliko vam je točno potrebno. Navigacija kroz sadržaje je vrlo jednostavna zbog ugrađenog Jog Buttona koji djeluje kao dosta dobro rješenje za ovakav player. Nikako ne treba zaboraviti i vrlo jak FM radio reciever i mogućnost snimanja glasa ili radio programa na internu memoriju. Na računalo se spaja putem USB-a i puni jednostavnom drag and drop metodom, a osim pod Windowsima, jednako lako će se puniti i na MacOs-u ili Linuxima.

iRiver t60

iRiver t60

Ovaj model nema vlastitu bateriju, nego se napaja putem jedne AAA baterije s kojom može izdržati do 19 sati rada. Takvo napajanje može biti malo skupo ako ga dosta koristite, ali u tom slučaju uvijek postoji mogućnost kupovine punjivih AAA-baterija, a u slučaju da ostanete bez njih uvijek i svugdje možete kupiti jednu običnu bateriju kojom ćete ga u sekundi napuniti.

Kao što se vidi iz navedenoga, ovim playerom nećete dobiti baš ništa spektakularno, osim vrlo kvalitetnog zvuka (čak i putem slušalica koje dolaze u pakiranju), ali ćete opet dobiti baš sve što je potrebno jednom MP3 playeru. Kod domaćih ponuđača smo uspjeli pronaći samo model od 2GB kojemu se cijena kreće između 400 i 500 Kn, što bi ovaj player po toj cijeni činilo odličnim odabirom.

KARAKTERISTIKE:

Dimenzije:65 x 26 x 22 mm
Težina:24 gRAMA (bez baterije)
Format:MP3, WMA, OGG i ASF
Memorija:1, 2 ili 4 GB
Ostalo:radio, budilica, snimanje govora i radio programa

TAGOVIiRiver mp3 player povoljno t60

Komentiraj