Gadgeti

levitirajući vinil

Aside Banners

Iz susjedne Slovenije u svijet dolazi levitirajući gramofon

Piše , Objavljeno

Oduvijek smo bili fanovi glazbe i tehnologije, no najnoviji gadget je konkurenciji visoko digao ljestvicu. Taj proizvod dolazi od ekipe iz Slovenije koja je na Kickstarteru predstavila prvi MAG-LEV gramofon koji osigurava stabilnost ploče magnetskom levitacijom!

fotka 01

Ovaj gramofon radi na principu kao i ostali gramofoni. Ploča se postavlja na pladanj gramofona i igla se ručno namješta. Pri završetku ručica se automatski vraća u početni položaj, što čuva ploču od ogrebotina i produljuje životni vijek gramofonske ploče. I naravno, ona najkul i najvažnija stvar je to što se pladanj gramofona izdiže iz kućišta i ostavlja ga u levitirajućem položaju. MAG-LEV Audio osigurao je stabilnu levitaciju i preciznu vrtnju ploče uz pomoć elektroničkih senzora. Također ima priključak gdje se sretni vlasnik može povezati s audio sustavom. Rezultat je najčišći zvuk koji možete imati na gramofonu jer ne dolazi do mehaničkih oštećenja nosača zvuka. Teba naglasiti da je ovaj divan gramofon popraćen minimalističkim dizajnom što mu itekako pristaje. Još bi bolje izgledao u našem dnevnom boravku.

fotka 02

Susjedi iz tima Desnahemisfera svoj su proizvod predstavili na kampanji Kickstartera u nadi da će prikupiti 300.000 dolara, a to im je i uspjelo. Early bird cijena prototipa je 780 dolara. Ovisno o modelu može narasti i do 940 dolara. Plan je izbaciti prototip u prosincu ove godine. Mogu reći da bi to bilo savršeno potrošenih 780 dolara. Bliži se Božić, ako već nemate ideja…khm.

TAGOVIglazba gramofon

Komentiraj