Gadgeti

Banner 300

JVC Everio 3CCD GZ HD7

Nova ultrakompaktna 3CCD kamera iz japanskog JVC-a približava profesionalne performanse širokim masama, te potvrđuje onu "Fata je Fata, ali 3 put je 3 put".

Piše , Objavljeno

Prva kamera koja podržava u kompaktnom segmentu takozvanog “Full HD Quality” 1920x1080i zapis dolazi iz JVC-a. Zapis se vrši direktno na ugrađeni tvrdi disk što kasnije ubrzava digitalnu manipulaciju sadržajem, a i kvaliteta zapisa je trajna. Za izlaz može poslužiti i.Link (aka FireWire), USB2.0 ili HDMI te tako pružiti vrhunsku reprodukciju u najvišem standardu slike i zvuka koji je u ovom slučaju Dolby Digital surround.

Optiku za GZ HD7 proizvodi Fujion, jedan od vodećih proizvođača objektiva u segmentu profesionalnog videa, a osjetljivosti su F1.8 – 1.9 sa rasponom od f=3.3mm do 33mm, pokrivenog deseterostrukim optičkim zoom-om, a format zapisa može biti 4×3 ili popularni “Widescreen” 19×9. Same leće unutar objektiva su asferične, a stakleni premazi na lećama su novi EBC (Electronic Beam Coating) koji uvelike doprinose smanjenju refleksije i pospješuju prijenos svjetla. Pravi tradicionalni optički stabilizator brine se za korekciju nemirne ruke i ne glumi “jeftine” elektroničke stabilizatore.

Tri CCD elementa veličine 1/5 inch-a (za svaku boju posebni) dedicirano radeći ostvaruju kvalitetniji zapis slike što rezultira prirodniju, puniju sliku s vise detalja. Zapis se odvija na 60GB tvrdom disku koji omogućuje do pet sati snimanja pune rezolucije i kvalitete HD zapisa. Za one kojima niti to nije dovoljno na raspolaganju je zapis u SP modelu koji će omogućiti sedam sati pohrane materijala, a oni najzahtjevniji mogu ubaciti i ekstra memoriju u SD card utor a tada je zapis limitiran jedino veličinom priložene memorijske kartice.

Širok spektar kontrola s mogućnošću ručnog podešavanja fokusa, balansa bijele boje, otvora blende i ekspozicije, određivanje prioriteta brzine okidača zaslona ili ekspozicije, određivanje oštrine game boje otkrivaju da Everio koketira s profesionalnim korisnicima.

Neke zgodne funkcije će uvelike olakšati korištenje Everia, a to je prvenstveno “zebra contrast control”, tj. funkcija koja na LCD zaslonu pokazuje preeksponirane ili podeksponirane dijelove slike.

Uz sam uređaj dolazi i softverska podrška u obliku CyberLink BD skupine alata za Windows platformu koju cine PowerDirector za HD editiranje i montažu, PowerProducer za izradu Blu-Ray diskova i DVD-ova, te PowerCinema koji će vam olakšati gledanje i manipulaciju snimljenim materijalom.

OSTALE KARATKERISTIKE

Dimenzije:91mm (Š) x 77 mm (V) x 186 mm (D)
Težina:750g uključujući baterije
Cijena cca. 13400 kuna

TAGOVI3ccd hd jvc jvc everio kamera

Komentiraj