Gadgeti

Aside Banners

Kindle 3

Amazon je nedugo nakon objave kako su downloadi e-knjiga po prvi puta nadmašili broj istih prodanih u papiru, napravio najlogičniji korak dalje. Predstavio je svijetu Kindle 3, novu generaciju svojeg e-book čitača

Piše , Objavljeno

kindle 3

kindle 3

Kindle nije iPad. Masi ljudi koja nema veze s čitanjem to još nikako da uđe u glavu. I onda čitajući karakteristike ponajboljeg e-book čitača na tržištu ne kuže zašto stvar ne vrti Super Mario Bros i zašto na njemu ne mogu gledati filmove. iPad radi sve pomalo, a Kindle radi jednu stvar, ali genijalno. Prikazuje e-knjige i čini iskustvo čitanja s ekrana jednako prirodnim kao i ono s papira.

Za sve je zaslužna nova generacija E-Ink displeja koja ima i do 50 posto veći kontrast od prethodne i čiju su tehnologiju preuzeli praktički svi e-book čitači koji drže do sebe. Tekst sada praktički skače s ekrana drito u frontalni režanj. Amazon je također upgradeao hardver te sada u ruci držimo elegantno grafitno kućište.

Kindle 3 stiže na scenu u Wi-Fi i 3G verzijama. Prva je 139, druga 189 dolara, što je još uvijek bolji deal od Sonyjevog Nooka koji traži 149 odnosno 199 zelembaća i to sa starijom varijantom ekrana. Koje su mu slabosti? S obzirom na namjenu praktički ih i nema, ali navedimo ipak da je display crnobijeli i nije touchscreen, tipkovnica nema brojeve i ne mogu se čitati knjige kupljene izvan Amazona.

TAGOVIe-book čitač kindle kindle 3

Komentiraj