Gadgeti

Lagano, tanko i... skupo

Aside Banners

Lenovo kaže da je Thinkpad X1 Carbon dosad najlakši ultrabook

Tanki i ultralagani Thinkpad X1 Carbon iz Lenova sa manje od kile i pol trebao bi biti najlakši 14-inčni prijenosnik na tržištu.

Piše , Objavljeno

Zgodna tvrdnja iz Lenova, obzirom da u postavljenim okvirima nemaju puno konkurencije – Appleov ultralagani MacBook Air ima 13-inčni ekran, ali i otprilike istu kilažu, a ostali 14-inčni prijenosnici uglavnom su iz jeftine kategorije, samim time i znatno teži. Lenovo nije objavio točnu težinu u dekagram, ali po kilaži bi trebao biti oko MacBooka Air – sitno iznad 1.3kg.

U odnosu na lanjsku verziju istog modela – kojoj je sada dodan sufiks “Carbon” zbog kućišta od karbonskih vlakana – stanjio se i smršavio, a ekran je narastao sa 13 na 14 inča (rezolucije 1,600 x 900 piksela).

Pošto je glavna svrha prenosivost, X1 Carbon ima mogućnost spajanja na 3G mrežu. Nisu se pohvalili trajanjem baterije, ali opcionalna je Lenovova RapidTech tehnologija s baterijom koja se napuni do 80% nakon pola sata.

I naravno, izgleda konzervativno, ali elegantno i čvrsto kao i svaki ThinkPad posljednjih godina. Lenovo još nije objavio točnu cijenu ovog uređaja, koji na tržište dolazi ovog ljeta, ali uz sve ove specifikacije i perolaku težinu – sigurno neće biti jeftin.

TAGOVILaptopi lenovo najtanji Thinkpad ultrabook

Komentiraj