Gadgeti

Aside Banners

Lenovo X300 Thinkpad – ”Air killer”

Izgleda da se u svijetu tehnologije počeo stvarati takav trend da Apple predvodi inovacijama, a ostali pokušavaju dostići ono što Apple ponudi. Tako je bilo s iPodom, još više s iPhoneom, a samo nekoliko dana nakon što se pojavio Mac Air već se pojavljuju proizvodi koji bi mu trebali konkurirati.

Piše , Objavljeno

Lenovo x300 thinkpad

Lenovo x300 thinkpad

Doduše, bilo je očekivano da će Air, unatoč nekim očitim nedostatcima, pokrenuti trend u svijetu ultraprijenosnika i nagnati i druge da ponude nešto slično, no nitko nije očekivao da će se takve ponude pojaviti dok se još nije slegla ni prašina oko samoga predstavljanja Applevog laptopa.

Prvi takav ”Air killer” stiže iz Lenova pod nazivom X300. Naravno, sam proizvođač ga najavljuje kao prijenosnik koji će nadmašiti Air na svim područjima, s tim da mu dimenzije neće previše odskakati od onih kojima raspolaže Air.

Čak i letimičnim pogledom na ono što X300 nudi, jasno je da se radi o odličnom uređaju koji se ravnopravno može nositi s Airom, a na nekim područjima ga čak i nadmašiti, pogotovo kada govorimo o portovima i optici.

Doduše, nije tanak kao Air, jer mu na najtanjem dijelu debljina iznosi koliko na Airovom najdebljem, ali ukupne dimenzije, mala težina i opremljenost nadoknađuju taj (nazovimo ga tako) nedostatak.

Unatoč svemu što donosi, X300 će vjerojatno završiti samo kao prvi od stotinu Air klonova koji će se početi pojavljivati iz dana u dan, ali teško da će uspjeti uzdrmati Airovo mjesto na tržištu, upravo zbog karizme koju krajnji korisnici prepoznaju u Appleovim proizvodima.

Lenovo X300 bi se na tržištu trebao pojaviti sredinom godine, a cijena mu još nije poznata.

KARAKTERISTIKE

Ekran: 13,3” s pozadinskim osvjetljenjem, rezolucija 1440 x 900, 128 DPI
Procesor: Intel Santa Rosa Crestline, 2GHz low-voltage, dual core 800MHz
Memorija: 4GB PC2-5300 / 667MHz
Hard drive: 1,8” SSD 64GB
Povezivanje: Ethernet, Bluetooth, WWAN (HSDPA 3,6), WiMax
Dimenzije: 318 x 231 x 18,6-23,4mm
Težina: 1,3 kg
Portovi: 2x mini PCIe, 3x USB, PCexpress card 34, mic. in, headphone out
Ostalo: VGA adapter, kamera, Touchpod i TrackPoint, 7mm DVD snimač zamjenjiv dodatnom baterijom
Trajanje baterije: do 4 sata

TAGOVIair apple ibm laptop lenovo Lenovo X300 Thinkpad Thinkpad ultraprijenosnik umpc

Komentiraj