Gadgeti

Aside Banners

Logitech Harmony One

Harmony One univerzalni daljinski upravljač Logitech je predstavio na ovogodišnjem CES-u i zaradio CES Innovations 2008 Design and Engineering nagradu. Ne čudimo se jer se radi o zaista inovativnom proizvodu.

Piše , Objavljeno

Serija Harmony daljinaca poznata je po svojoj funkcionalnosti, ali One cijelu priču diže na novu razinu čineći kontrolu uređaja za kućnu zabavu još jednostavnijom s full kolor ekranom osjetljivim na dodir, intuitivnim rasporedom tipki i izuzetno komfornim dizajnom prilagođenom što lakšoj uporabi, kažu u Logitechu.

HarmonyOne

HarmonyOne

Logitech se posebno potrudio shvatiti taj naš “intimni” odnos s daljinskim upravljačem i sva svoja saznanja usvojena u istraživanju koje je trajalo nevjerojatnih 20 tisuća sati uklopiti u ovaj all in one uređaj.

Rezultat je zaslon u boji osjetljiv na dodir velik čak 5,6 centimetara. Ekran reagira na elektroničke podražaje prstiju, a ne na pritisak, što ga čini dugovječnijim. Kontrola svih uređaja olakšana je personaliziranim ikonicama, a može prikazivati i logotipe TV kanala. Raspored tipki je inteligentan i ergonomski, podijeljen u četiri zasebne zone:brojeve, tipke za upravljenje DVD ueđajem, za podešavanje glasnoće i browsanje programima te meni tipke.

Na uređaju se nalazi 40 tipki, a sve su oblikovane individualno tako da se može lako upravljati i bez gledanja. Dimenzijama je prilagođen dlanu svih članova obitelji.

HarmonyOne

HarmonyOne

Zaslon inkorporira većinu uobičajenih kontrola u samo jedan dosir. Primjerice, za gledanje DVD-a, dovoljno je taknuti “Watch DVD” ikonu, a Harmony One će sam odraditi cijeli “posao” paljenja TV-a, DVD playera i A/V prijemnika i pokretanja filma te podešavanja glasnoće. Ukoliko je film dosadnjikav, ponovno samo jednim pritiskom na ekan gasimo film i prebacujemo se na stereo sustav i slušanje glazbe.

One se podešava putem Internet, odnosno Logitechove baze u kojoj se nalazi više od četvrt milijuna uređaja preko pet stotina proizvođača. Baza se stalno nadopunjuje novim. U slučaju da određenog uređaja tu nema, One “uči” od starog upravljača.
Uređaj će se u europskim i domaćim trgovinama naći početkom veljače, a prodavat će se po preporučenoj cijeni od 200 eura.

TAGOVIdaljinski logitech

Komentiraj