Gadgeti

Aside Banners

Lytro – revolucionarni fotić koji tako ne izgleda

Piše , Objavljeno

Lytro razvija novi tip kamere koji dramatično mijenja fotografiju po prvi put tamo od 1800-tih. Barem tako stoji u njihovi pressreleasovima koje mediji kopipejstaju. Koliko ima istine u toj “revoluciji”?

Lytro kameraLytro Light Field kamera sliči na nešto što je ispalo iz Lego svemira – malena, kockasta i u dopadljivim bojama. Kućište je izgrađeno od anodiziranog aluminija i dolazi u pet boja. Samo fotografiranje se odvija uz jedan slider i jedan okidač, a većinu ostalih funkcija možete mijenjati putem malenog (1.5 inč), ali kvalitetnog touchscreena.

Zašto su fotografije drukčije? Kamera hvata čitavo svjetlosno polje umjesto samo jednog snopa svjetla pa je fotografijama moguće softverski mijenjati fokus i perspektivu. Više nema potrebe za dugačkim “sesijama autofokusiranja” pa se trenuci bilježe odmah.

Lytro Baterija i memorija (8GB i 16GB) su integrirani u sam fotoaparat, a cijena je, ovisno o količini dostupne memorije, između 399$ i 499$.
Bez obzira na kul faktor ovog gadgeta, sumnjamo u njegov uspjeh kod hardcore “fotografa” koji vole svoje skupe i velike DSLR-ove iako ni blic ne znaju usmjeriti.

Poigrajte se fokusom ovih demofotografija, a više ih možete pronaći u galeriji na lytro.com.

TAGOVIdigitalni fotoaparat fotoaparati fotografija kamera lytro

Komentiraj