Gadgeti

Aside Banners

Više od deset tisuća sudionika programa BizSpark

Microsoftov program BizSpark potvrđuje se kao uspješan poduzetnički inkubator i regionalni generator razvoja u svijetu i u Hrvatskoj

Piše , Objavljeno

Kako bi podržao poduzetništvo i inovacije Microsoft je na globalnoj razini tijekom listopada prošle godine pokrenuo BizSpark program koji mladim softverskim tvrtkama omogućuje pristup Microsoftovim razvojnim platformama, pruža im tehničku podršku te povećava vidljivost prema ulagačima. Program je u roku od šest mjeseci okupio više od deset tisuća tvrtki koje se u svojem radu i izradi rješenja koriste Microsoftovim razvojnim platformama. Program također okuplja i preko 1.500 partnera u vidu investicijskih fondova, tehnoloških inkubatora te akademskih i državnih institucija, a koji aktivno promiču program.

BizSpark program u Hrvatskoj je pokrenut u okviru Microsoftovog inovacijskog centra u Varaždinu tijekom studenog prošle godine s ciljem osiguravanja jednostavnog pristupa neophodnim alatima, infrastrukturnim platformama i pratećim uslugama za mlade i inovativne hrvatske tvrtke. Korištenjem ove pomoći mlade tvrtke imaju priliku svoje zamisli i intelektualni kapital u što kraćem roku pretvorili u konkretna rješenja i ponudili ih na tržištu. Kroz osiguranje resursa i podršku mladim poduzetnicima, a u cilju razvoja poduzetničkih i poslovnih vještina, BizSpark program se potvrdio kao poduzetnički inkubator i generator regionalnog razvoja, što u konačnici predstavlja i značajan doprinos ukupnom gospodarstvu zemlje.

Direktorica Microsofta Hrvatska, Venesa Sch�tz, posebno je naglasila značaj i vrijednost podrške koju u današnjem nestabilnom ekonomskom okružju pruža BizSpark program:�BizSpark čini osnovu stvaranja stabilne okoline za rast i razvoj mladih tehnoloških tvrtki u Hrvatskoj. Malo i srednje poduzetništvo izuzetno je važan čimbenik ukupne gospodarske infrastrukture naše zemlje pa samim time poticanje poduzetništva i osiguravanje mogućnosti za uspješan rad mladih tvrtki predstavlja ulaganje u razvoj hrvatskog gospodarstva, a posebice u vrijeme ekonomske nestabilnosti.”

Program BizSpark u Hrvatskoj danas ima 50 članova i podržava 12 network partnera:BICRO, Hrvatski institut za tehnologije, Hrvatsku agenciju za malo poduzetništvo, Agenciju za promociju izvoza i ulaganja, Poduzetnički inkubator Osijek, Tehnološki park Zagreb, Tehnološki park Varaždin, Splitsku razvojna agencija, Mrežu poslovnih anđela CRANE, Međunarodnu udrugu .NET programera, udrugu eStudent i Hrvatsku udrugu za promociju informacijskog društva.

U suradnji s navedenim partnerima Microsoft Hrvatska je pokrenuo i zajednicu BizSpark tvrtki koja kroz prezentacije o tehnologijama ali i drugim aktualnim i relevantnim temama, poput marketinga, financija ili zapošljavanja, omogućuje dinamičnu razmjenu znanja i iskustva svih članova. Cilj zajednice jest omogućiti dodavanje lokalne vrijednosti BizSpark programu, obzirom kako članovi imaju mogućnost bolje komunikacije sa stručnjacima te samim time i zajedničkog definiranja projekata koji će im pomoći u poslovanju i time povećati njihove prilike za poslovni uspjeh.

Jedan od najboljih konkretnih primjera kvalitete BizSpark programa jest i hrvatska tvrtka PetMinuta koja je s projektom �ShoutEm” u vrlo oštroj konkurenciji osvojila nagradu u kategoriji �Najbolje startup/inovativno rješenje” na ovogodišnjoj WinDays konferenciji. Shout’Em je platforma koja pojedincima i organizacijama omogućuje stvaranje vlastitog �mikroblogerskog” servisa, odnosno sustava za razmjenu kratkih tekstualnih (blog) poruka nalik popularnom internetskom servisu Twitter. Ono što ovo rješenje odvaja od sličnih jest mogućnost korištenja u sklopu internih mreža tvrtki, ili za stvaranje tematskih zajednica otvorenih svim korisnicima.

�Microsoft Bizspark program omogućio nam je da u doba web 2.0 tehnologija i servisa budemo brzi i učinkoviti. Obzirom da nudimo vrlo specifično rješenje, mikroblogiranje, izuzetno je važno da nas ništa ne sprječava – ne samo u razvoju, nego i praćenju budućeg tržišta. BizSpark program idealan je za naš startup obzirom da nam omogućuje lakši pristup Microsoftovim tehnologijama na čijim smo temeljima i izgradili Shout’Em”, naglasio je Viktor Marohnić, direktor tvrtke PetMinuta.

Dodatne informacije o BizSpark programu dostupne su na internetskim stranicama www.microsoft.hr/bizspark.

TAGOVIbizspark microsoft poduzetništvo

Komentiraj