Gadgeti

Aside Banners

Microsoft ostavlja Yahoo! na miru

Izgleda da je "sapunica" s Microsoftovim pokušajem preuzimanja Yahooa konačno privedena kraju, jer nakon što su iz Microsofta svoju već ionako velikodušnu ponudu, podebljali s dodatnih pet milijardi dolara i ponovno bili odbijeni, odlučili su se povući.

Piše , Objavljeno

Da im udruživanje s divom iz Redmoda nije ni na kraj pameti, u Yahoou su pokazali već sredinom travnja kada su počeli javno koketirati s Googleom oko korištenje njihova AdSensea u paru sa svojom tražilicom, da bi sada tijekom vikenda objavili kako su sva testiranja prošla u najboljem redu i da su nadomak sklapanja posla s Googleom.

Ova suradnja neće dovesti do preuzimanja Yahooa, već bi mu trebala donijeti sigurno Googleovo zaleđe dok god mu Yahoo! bude omogućavao oglašavanje putem svoje tražilice. Upravo ta posljednja objava natjerala je Microsoft da se ohladi od svojih namjera za preuzimanjem, no ostaje samo upitno hoće li i koliko dugo Yahoo! uspjeti održati samostalnost uz Google koji postaje sve poznatiji po preuzimanju svega što donosi dobit.

TAGOVIgoogle microsoft preuzimanje yahoo

Komentiraj