Gadgeti

Aside Banners

Microsoft Zune

Microsoft je vodeći igrač na tržištu operativnih sistema dok Apple sa svojom paletom ajPoda neprikosnoveno drži tron na tržištu glazbe u pokretu. Potonji se predstavljanjem svojeg mobitela pokušava ustoličiti i na tronu telekomunikacijske industrije, no to je predmet neke sasvim druge priče.

Piše , Objavljeno

Zune

Zune

Početkom tjedna Microsoft je javnosti predstavio svoju najnoviju verziju Zune playera. Dosadašnji model, opremljen kapacitetom tvrdog diska od 30GB i brojnim multimedijskim mogućnostima, ostavio je svoj trag na tržištu, ali niti približno kao što su to za sve vijeke vjekova učinili Appleovi iPod playeri. Od sada Zune je moguće nabaviti u tri varijante – Zune 80, Zune 8 i Zune 4, kojima brojčana oznaka uz naziv označava podatkovni kapacitet.

Najjači model, Zune 80 ima hard disk, dok se dva mališana diče flash podatkovnim prostorom. Što se dostupnih boja tiče novi Zune 80 predstavljen je u crnoj boji, a Zune 8, odnosno 4, u zelenoj, rozoj, crnoj i crvenoj. Sva tri modela sadrže Zune Pad, kotačić za upravljanje osjetljiv na dodir, a ugrađeno im je i nadograđeno sučelje, koje pak postojeći vlasnici starog Zunea mogu besplatno preuzeti na svoj uređaj. Svi novi Zune playeri sadrže ugrađeni FM radijski prijemnik, Wi-Fi bežičnu vezu i brojne multimedijske mogućnosti svojstvene ovoj vrsti uređaja.

Zune u svim varijantama

Zune u svim varijantama

Osim nadogradnje ponude uređaja iz Microsofta izvještavaju da su u potpunosti redizajnirali Zune Marketplace web odredište za kupovinu glazbe, koje je osim kozmetičkih promjena u svoju bazu ubacilo i milijun pjesama u nezaštićenom obliku (kopiraj do mile volje…)

Svjetlo dana nova Microsoftova Zune obitelj trebala bi ugledati tijekom sljedećeg mjeseca i to po cijeni od 249 dolara za Zune 80 te 149 i 199 dolara za Zune 4, odnosno Zune 8.

TAGOVIaudio iPod microsoft mp3 zune

Komentiraj