Gadgeti

Aside Banners

Mustek DV300T – 6 u 1

Koliko je samo danas potrebno nositi uređaja kada izlazite iz kuće. Mobitel, fotić, mp3 player, kameru... teško bi uspjeli sve i pobrojati, pa iako su svim ovim uređajima dimenzije svedene na minimum, opet se događa da su vam džepovi puni elektronike.

Piše , Objavljeno

Rješenje za takve stvari dolazi iz Musteka u obliku ovog uređaja za koji biste na prvi pogled pomislili da je mobitel, no iako tako izgleda, to je jedina stvar koja nije. DV300T je all-in-one uređaj koji će vam smanjiti muke oko previše uređaja po džepovima, jer u sebi objedinjuje čak šest funkcija.

Mustek dv300t

Mustek dv300t

Na poleđini se nalazi 3,1 MP kamera s kojom uređaj ispunjava dvije primarne funkcije, fotoaparata i kamere. Fotke će spremati u JPEG formatu, a video u AVI-u, a tu je i mogućnost korištenja 8x digitalnog zooma. Opremljen je i stabilizatorom slike kako bi mogli izvući bar osrednju kvalitetu slike. Što se videa tiče, podržava snimanje i u NTSC i u PAL verziji, tako da je moguće dobiti snimke s 23,976fps, 25fps i one od 29,97fps. Za snimljene materijale na raspolaganju je siromašnih 64MB memorije, ali i utor za SD kartice čijim popunjavanjem će se memorija moći proširiti do razumnije količine.

Prve dvije funkcije su mu vezane za sliku, a druge dvije su rezervirane za zvuk, pa vam tako može poslužiti kao MP3 player i diktafon. S ovim funkcijama količina memorije je još besmislenija, pa je očito da je SD kod ovog uređaja nužnost. Mikrofon i zvučnik su ugrađeni na samome vrhu, pa uz njega neće dolaziti posebne slušalice, no budući da ima ulaze za slušalice i mikrofon, moguće je na njega priključiti ove stvari naknadno ako je baš potrebno nešto jače od one standardne opreme na njemu.

Za kraj, ovaj uređaj može poslužiti i kao čitač kartica i kao čitač teksta. Koje kartice će moći čitati još uvijek nije objavljeno, niti ih je proizvođač naveo u specifikacijama, ali kao čitač teksta će poslužiti kod prelistavanja eKnjiga na njegovu 2 inčnom ekranu.

Sve u svemu, ovaj uređaj ima puno zgodnih mogućnosti, ali je za pretpostaviti da niti jednu od njih neće obavljati ni blizu vrhunca, no ako ništa drugo, bar će doći kao nešto originalno na prenapučenom elektroničkom tržištu. Točan datum izlaska nije još poznat, kao ni cijena.

TAGOVIdiktafon kamera mp3 multimedija mustek player

Komentiraj