Gadgeti

DAJ SVE!

Aside Banners

Najbolji gadgeti iz 2015. koje želimo ispod bora

Piše , Objavljeno

Ovo su najbolji gadgeti s kojima smo se susreli u 2015. godini. Možda nisu svi izašli 2015. godine, ali ovo je ljeto gospodnje u kojem smo ih poželjeli posjedovati.

2015

Ovo bi bila super lista za darivanje bližnjih kada:
1) svi proizvodi ne bi bili toliko skupi,
b) Božić ne bi bio toliko blizu,
treće) bi svi proizvodi bili dostupni u Hrvatskoj.

Svejedno, smatramo da ove uređaje treba predstaviti. Tko zna, možda uskoro sami sebe počastite s jednim od njih.

Amazon Echo

Bluetooth zvučnici su nešto što nam nije pretjerano drago. Uvijek drama s baterijama, zvukom nikad nismo pretjerano oduševljeni, a i povezujemo ih uglavnom s djecom koja nas ubijaju Guettama i Bieberima te kupuju alkohol iako su debelo ispod 18.

Ali…

Screenshot_14

Amazon Echo je druga stvar. Iako izgleda kao high tech kutija Pringlesa. Kažeš “Play Masimou Sevik” i on pusti zadnji album od Massima. Možeš preskočiti pjesmu, stišati glazbu ili provjeriti vrijeme – a sve to na način da lijepo upitaš. Ako kupiš neke pametne žarulje, uz pomoć Echoa možeš automatizirati i osvjetljenje doma. Trebaš rješenje matematičkog problema? Hitno trebaš vic da razbije napetu situaciju za obiteljskim stolom? Echo će te spasiti. Developeri imaju pristup dizajniranju novih primjena pa je samo pitanje kada će Echo i njegov glas Alexa potpuno zavladati našim životima.

Tile

Druga generacija. 25 dolara za malenu pločicu koja će vam poštedjeti živce. Više nikad nećete morati prekopati cijeli stan u potrazi za mobitelom, tabletom, ključevima, novčanicima, prtljagom, torbicama, kamerama, daljinskim upravljačima itd.

Kad netko izgubi ključeve, bacamo loše fore kao što je “Nazovi se”. E pa s Tileom je to moguće. Sad se čak i ključevi glasaju. Aplikacija je jednostavna, baterije traju vječno, pločica je vodootporna i glasna. Tile je super. I najjeftiniji na ovoj listi.

Microsoft Surface Book

surface book

Kažu da je magnezij zakon. Tijelo Microsoft Surface Booka je napravljeno od magnezija, čvrsto je i predivno. Vani je i novi Macbook, vani je i iPad Pro, ali mi bismo se uvijek odlučili za Surface Book jer objedinjuje oba pristupa. Na pritisak gumba, ultra-prenosivi laptop postaje nabrijani tablet koji i dalje ima sve punokrvne Windows aplikacije. Nikakvi mobilni procesori nisu natrpani unutra već pravi Intelovi procesori. Photoshop na svakom koraku? VLC media player sa svim mogućim opcijama? Vrijeme će pokazati je li Macbook dobio dostojnog konkurenta, ali nama se Surface Book sviđa i opako ga želimo.

Swagway X1

DSC_0992-swagway

Parafrazirao je Segway u imenu. Uvrstio je riječ SWAG u imenu. Mrzimo ga. Nije nam nimalo kul. Ovaj hoverboard NIJE PRAVI hoverboard, ali je obilježio ovu godinu i bio bi grijeh da ga ne spomenemo. Ono što su prije par godina bile Beats slušalice u spotovima, sad je Swagway. Ako imaš prijatelja seronju, ovo je idealan poklon za njega. Budućnost iz WALL-E-ja gdje smo svi debeli i vozimo se na glupim prometalima je stigla.

Polaroid Snap

polaroid snap

Nijedan fotić nikad neće biti toliko kul kao Polaroid. Ideja da imaš fotku u fizičkom obliku nekoliko sekundi nakon što ekipa kaže “ptičica” (ili “sir” ili “guzica” ili “živio taj i taj diktator”) bijaše revolucionarna. Stari Polaroidi se ne drže dobro jer je teško doći do filma, ali Polaroid se odlučio na novi život – onaj (polu)digitalni. Ufotkaš, 30 sekundi poslije imaš fotku u rukama na koju možeš napisati markerom štogod želiš. Čak ne moraš ni tresti fotku kao polaroidnu fotku. Iako taj dio nam malo fali. Hipsteraj, što se može.

DxO One

Najbolje kamere su teške. Prijenosne kamere nemaju najbolje performanse. Koliko biste bili sretni kada bismo vam rekli da te prve dvije rečenice ne moraju uvijek biti istinite?

DxO One camera

DxO One je kamera s 20.2 megapixela koja je nevjerojatno malena i lagana. U čemu je fora? Potreban vam je iPhone kako bi ova stvar funkcionirala – Appleova uzdanica služi kao tražilo i centralni upravljač kamerom. Recenzenti ju uspoređuju s DSLR kamerama, cijena joj je 600 dolara, ali ako ste zaljubljenici u fotografiju, a DSLRovi su vam preteški – preporučamo ovaj “dodatak” za iPhone zbog kojeg ćete imati bolje Instagram fotke od svih svojih prijatelja. I u mraku snima odlično. Nema više onih “Paris Hilton” zelenih snimki s demonskim očima.

Samsung Gear VR

Samsung VR

Samo 100 dolara za iskustvo virtualne stvarnosti? Hmmm… Možda zvuči predobro da bi bilo istinito. Ipak nije samo 100 dolara jer kako bi ovaj headset mogao funkcionirati, potreban vam je i Samsung smartphone – i to neki vrhunski iz ove godine kao što je S6 ili S6 Edge. Samsung je surađivao s Oculusom, na samom startu je raspoloživo stotinjak aplikacija, ali ako već imate smartphone – ovo je odličan gadget za sve ljubitelje tehnologije.

DYSON 360 EYE

Kada vam kažemo da nam je na listi najboljih gadgeta i jedan usisavač, možda ćete nas optužiti da smo papučari ili da smo u krizi rodnog identiteta. Ono što ne razumijete je da živimo sami i mrzimo mesti pod, a i radi se o naj-bad-ass usisavaču svih vremena koji je Dyson razvijao 16 godina i na čiji razvoj je ulupano 46 milijuna dolara.

Dyson je proizvođač onih jedinih sušila za ruke u wc-ima koji vam uistinu osuše ruke, a prešli su i na usisavače jer su shvatili da znaju sa zrakom u svim smjerovima. Dyson 360 Eye sam usisava dok vi pijete pivo (ili daquiri), izgleda kao omanji svemirski brod i ne pokreću ga kotačići kao druge robote-usisivače već se kreće pomoću tenkovskih gusjenica.
Možete ga pokrenuti i pomoću smartphonea. Ako se zalomi da vani upoznate djevojku koju biste odveli kući, a znate da niste usisavali danima – uključite ovog malca i dođete u uredan dom u kojem možete jesti s poda. Od listopada je u prodaji, ali samo u Japanu, a u prvom kvartalu 2016. stiže i u Europu. Cijena? Sigurno ne manja od 700 funti. Kažu da ima najveću moć usisavanja…

TAGOVIdyson gadgeti Instagram iPhone kamera liste 2015. polaroid samsung surface top liste usisavač

Komentiraj