Gadgeti

duo i neo

Aside Banners

Nije Samsung, ali je Microsoft – preklopni smartphone s 2 ekrana i još štošta

Piše , Objavljeno

Microsoft je najavio sve i svašta iz Surface linije proizvoda, ali moramo priznati da su nam za oko najviše zapela dva uređaja.

Nikad ne bismo pogodili da će nam se svidjeti Surface Duo i Surface Neo, upravo zbog cijelog hypea oko Samsungovih sličnih uređaja koji su nam izgledali nedovršeno i… pa… ružno. Microsoft planira tržištu dopustiti da odluči želi li ove divne i profinjene uređaje. Nismo nikad mislili da će nam Microsoftov dizajn hardvera sjesti, ali Surface nam je premium linija uređaja – što se nastavlja i s Duom i Neom.

Oba uređaja će biti lansirana u blagdanskoj sezoni iduće godine – što znači da ne namjeravaju proživjeti pakao kao Samsung koji je naglo htio biti prvi s preklopnim smartphoneom sa savitljivim ekranom.

Microsoft je pak izabrao sklopivi sustav koji nije jedan savitljivi ekran – korisnici će se jednostavno naviknuti na jednu “crtu” po sredini ekrana kada je ekran rasklopljen.

Surface Duo će stati u svačiji džep, ima 2 tanka 5.6 inčna ekrana koji se rasklapaju u jedan 8.3 inčni uređaj. Zašto nije 11.2 inčni ekran ako su dva 5.6 inčna ekrana? Osnovna geometrija i dijagonale, naš dragi Watsone. Pogonjen Androidom na Surface hardveru, možeš obavljati pozive i koristiti ga u različitim modovima. We like.

.

S druge strane, Surface Neo je pogonjen Windows 10X verzijom Windows desetke napravljen posebno za novu kategoriju na tržištu – osobna računala s dva ekrana. Dva ekrana od 9 inča, povezana zglobom okretnim za 360 stupnjeva omogućavaju različite funkcionalnosti. Potpuno rastvoren ti daje LCD display od 13 inča. Moguće da će ovo biti nišni uređaj, ali ga svejedno želimo testirati u stvarnom životu i u različitim scenarijima. Daj pogledaj samo s ovom tipkovnicom kako izgleda. Omg, we wanna.

.

TAGOVImicrosoft microsoft surface smartphone