Gadgeti

Aside Banners

Nikon COOLPIX P80

Nikon je najavio COOLPIX P80, novog člana popularne serije koji se ističe i zadivljuje svojim ultrazumirajućim mogućnostima.

Piše , Objavljeno

Nikon coolpix p80

Nikon coolpix p80

Kompaktni digitalni fotoaparat, senzor rezolucije 10 milijuna piksela i širokokutni objektiv s uvećanjem od 18 puta, ukratko, to su karakteristike novog Nikonovog fotića koji će na tržište do kraja ovog mjeseca.

Nevjerojatni raspon od 27 do 486 mm omogućuje hvatanje širokog kuta ali i približavanje vrlo udaljenih objekata. Ugrađena stabilizacija slike pobrinuti će se da snimljene fotografije ostanu bistre. Makro način snimanja bit će precizan i na objektima udaljenim tek jedan centimetar.

Nikon coolpix p80

Nikon coolpix p80

Fotić je očito namijenjen naprednim amaterima koji od svojeg kompakta traže više mogućnosti. Stoga je tu i ručno namještanje glavnih postavki. Osjetljivost ide od ISO 64 do ISO 3200 pri punoj rezoluciji, odnosno čak do ISO 6400 ali pri rezoluciji od 5MP. Fotke se mogu snimati u nizu od šest okidanja u sekundi, odnosno 13 pri rezoluciji od 3MP.

Na pomoć fotografu dolaze Face-Prioriti AF koja prepoznaje do 12 lica, In-Camera Red-Eye Fix, kako sam naziv kaže, pa popravljanje crvenih očiju pri snimanju, i D-Lightning koji će posvijetliti podeksponirani objekt.

TAGOVI10MP 18x coolpix nikon p80 zoom

Komentiraj