Gadgeti

bit će hit!

Aside Banners

Novi Wii zove se U, ali svu jednostavnost ostavlja u imenu

Nova konzola donosi drugačiji izgled i hardverska pojačanja, ali ono o čemu će se pričati jest kontroler koji ide uz nju i koji otvara novi prozor u svijet igara - doslovce!

Piše , Objavljeno

Nintendo je prije pet godina predstavio Wii i time unio revoluciju u svijet igara – upravljanje pokretom. Iako je načeo promjene i stvorio čitave generacije novih gejmera, Wii je u zadnje vrijeme počeo gubiti bitku na tržištu konzola. Jednostavnost, igrivost i niska cijen nakon pet godina više nisu bili dovoljni mamci za novu publiku. Vrijeme je za nešto novo.

Novi Nintendo Wii U

Novi Nintendo Wii U


Nova konzola, Nintendo Wii U, izlazi sljedeće godine, a dio detalja već je poznat:podržava 1080p full HD sliku, ima HDMI, component, S-video i kompozitni video izlaz. Na nju se može ukopčati do četiri kontrolera (s dodacima), ali ono što je doista ‘velika i važna’ novost jest novi kontroler.

kontroler mijenja igru

kontroler mijenja igru


Kombinacija tablet i uređaja za upravljanje ima 6,2 inča po dijagonali širok zaslon, te set uobičajenih kontrola. Zaslon će nam omogućiti da zaista ‘uđemo’ u igru, jer ‘kroz’ njega doslovce uranjamo u svijet igre. Kombinacija žiroskopa i akcelerometra omogućuje ovom kontroleru da prati naše pokrete u tri dimenzije te da na ekranu prikazuje naše kretnje kao da se krećemo unutar igre. Dosta teško za objasnit, ali vrlo lako za pokazati, pa bacite oko na video i provalite sve fore novog Wiija:

Aha, posebno slatka stvar je mogućnost se na kontroleru špana dok ukućani na TV-u gledaju tekmu, dnevnik ili turski dramski program. Zaslon je osjetljiv na dodir pa se može koristiti i za igranje, crtanje, pisanje… nažalost, nije autonoman, pa se neće moći koristiti kao zasebni dlanovna konzola, ali to bi fakat bilo previše za očekivati. S druge strane, tu su video pozivi, surfanje, multimedija…

Nintendo ponovno ide korak dalje, a ovo malo što smo vidjeli daje misliti i otvara nove mogućnosti, kako za gejmerske konzole, tako i za rastuće tržište tablet uređaja.

TAGOVIigre konzola nintendo nintendo wii u wii

Komentiraj