Gadgeti

Najbolja konzola?

Aside Banners

Nintendo Switch – Kupiti ili ne kupiti, pitanje je sad

Piše , Objavljeno

Naslovna fotografija: Nintendo/YouTube

Nintendo Switch nije krenuo sjajno s prodajom kada se pojavio. Glavni razlog tome je katastrofalni prethodnik – WiiU. Nitko nije razumio što predstavlja ta konzola ni što žele s njom. Kockali su se i poprilično su izgubili.

Izbacili su nakon nje tu novu čudnu konzolu. Predstavili su ju kao kombinaciju raznih koncepata koje još nismo imali prilike vidjeti u tom obliku. Cijeli svijet je sumnjao, a mi zajedno s njim. A onda smo svi postali vjernici!

Napravili su handheld konzolu koja se može pretvoriti u čudovište ispred TV-a koje skuplja prašinu kao što je PS ili Xbox. Zvuči kao dva u jednom, ali kada uzmete u obzir da možete ekran odvojiti od kontrolera koji nazivaju joy-con – dobijete najmoćniju igračku koja vama, a i vašim suputnicima uveseljava svako duže putovanje (ako imate dovoljno dobru vanjsku bateriju jer se prva verzija Switcha dosta brzo prazni).

izvor-nintendo-youtube-screenshot 1

Pitali smo se je li ovo najbolja konzola ikada?

Prošlo je dosta vremena od njenog izlaska, čekali smo neki ludi Crni petak, Božić, Uskrs, bilo kakav popust. Nažalost nismo ga dočekali. Cijena Switcha gotovo da nije uopće pala.

Odlučili smo ga kupiti i uz njega smo s vremenom nabavili Pokemon Sword i posljednju Zeldu.

Bio je sve što su na reklami obećavali. Iz jednog trenutka u drugi se pretvarao iz kaučnog doživljaja u Gameboy današnjice, a i klik Joy-cona kada ih spojimo na zaslon stvarno zadovoljava čuti i osjetiti pod prstima.

Nažalost, ubrzo smo se upoznali s jednim velikim minusom s obzirom na to da smo i PS4 vlasnici.

Nintendo Switch je skup sport.

izvor-nintendo-youtube-screenshot 2

Nintendo neće imati obilje AAA naslova kao što ih ima Plejka jer i sama konzola nije toliko moćna, posebna je i ne odvaži se svatko napraviti ekskluzivu. Doduše, velik utjecaj je imala činjenica što su svi očekivali da će Switch biti flop kao WiiU pa se nisu ni zamarali time. No, u trenutku kada su vidjeli da nije tako – počele su iskakati Switch verzije mnogih PS hitova na našem novom prijatelju.

Cijena je nažalost i dalje bila previsoka. Istina je da Nintendova online trgovina nudi hrpetinu naslova za svega par eura, ali mi nismo toliki obožavatelji igara koje po kvaliteti više podsjećaju na gaming tehnološke inovacije za Android iz 2017.

Mi želim ono bogato gamersko iskustvo koje možemo nabaviti na PS-u za manje od 150 kuna, a na Switchu uglavnom za 400+ kuna.

To nam je jako veliki minus, još veći od baterije koju nismo nikad do kraja isprobali zato što ove godine nismo baš ni previše putovali.

izvor-nintendo-youtube-screenshot 3

Također, van Nintendove zlatne djece (Mario, Link, Kirby i ekipa) – teško da ćete vidjeti bilo što drugo. Nije da je to nešto novo, ali nikada nismo razmišljali o tome konkretnije. Drugim riječima, nemojte očekivati da ćete igrati Final Fantasy XVI na Switchu, ali old school FFVII ili FFX hoćete jer su klasici koji su dostupni svuda.

Stoga, “zapeli” ste s Linkom, Kirbyjem, Mariom te njegovom olimpijskom ili party ekipom, Pokemonima, Animal Crossingom i tako dalje. Witcher trojku možete također nabaciti, ako vam je ok što niste prešli dvicu i jedinicu – tu imate sadržaja za dosta sati igranja.

Prema naslovima vidite da je konzola moćna, ali nije u rangu predzadnje generacije, što je razumljivo s obzirom na namjeru i veličinu.

Naš “ali” (u smislu sve je dobro, ali) je jednostavno cijena konzole, dodataka i igara. Super je imati 4 Joy-cona te igrati s ekipom Mario Party ili Just Dance i slično, ali skupa je to zabava u usporedbi s drugim konzolama.

Ako niste tvrdokorni gameri – ovo je možda najbolji ulog. Imate odlične party naslove, masu igara koji dođu par eura i zabavni su za casual gameanje. Kao tvrdokorni gameri, ovo bismo preporučili kao dodatnu konzolu uz glavnu zvijer – primjerice PS5 (kada bude dostupan).

Stoga, za nas je Nintendo Switch najbolja sporedna konzola za koju nećemo svaki mjesec kupovati igre, ali dovoljno često da ne ode na Njuškalo ili u kutiju. Ako te zanima što dobiješ u kutiji – pogledaj unboxing.

Izvor fotografija: Nintendo/YouTube

TAGOVInintendo switch