Gadgeti

Aside Banners

Novi kamkorderi iz JVC-a

JVC nastavlja popunjavati svoju Everio seriju, ovaj put s dva nova kamkordera GZ HD5 i HD6.

Piše , Objavljeno

Prema najavama iz JVC-a riječ je o nasljednicima lanjskog modela HD7 kojega smo vam već predstavili. Kako je inače običaj da se jači model obilježava većim brojem, ovdje neće biti slučaj, jer obje nove kamere će sadržavati sve što je mogao ponuditi i njihov prethodnik s tom razlikom da će doći u puno kompaktnijem kućištu čak 40% manjih dimenzija. No ni ove dvije kamere se međusobno ne razlikuju ni po čemu drugom osim po količini diskovnog prostora, pa HD5 raspolaže sa 60GB, a HD6 sa 120 GB memorije.

Ono što je najvažnije, tu je i dalje full HD podrška za 1920x1080i zapis na integrirani hard disk, USB, FireWire i HDMI izlazi, ali ovaj put i utor za microSDHC karticu za dodatno proširenje memorije. Upitno je samo koliko je taj utor uopće potreban ako se uzme u obzir da je 120 GB prostora dovoljno za pospremanje 10 sati videa HD kvalitete, no kad utor za kartice već postoji, ne treba se buniti, jer tko zna… možda nekada i zatreba.

Detaljnije tehničke karakteristike još nisu dostupne (osim ako vladate japanskim jezikom), ali ako se zna da je riječ o modelima koji nasljeđuju HD7 sigurni smo kako na tom polju sigurno neće razočarati.

Na matično, japansko, tržište bit će plasirane sredinom veljače po cijeni 1400 dolara za HD5 i 1600 dolara za HD6, dok se na američkom i europskom tržištu očekuju do kraja godine.

TAGOVIeverio GZ HD5 GZ HD6 jvc kamera kamkorder

Komentiraj