Gadgeti

Drugi najvjerniji prijatelj čovjeka

Banner 300

Novi Xiaomi Mi Band 5 – najbolji pametni sat zbog kojeg nećeš prodati bubreg

Piše , Objavljeno

Nikad nismo mislili da ćemo biti dio nekakve sekte, ali dogodilo se…

Zapravo nismo dio sekte, ali osjećamo da se tako ponašamo. Nismo još počeli dijeliti letke i kucati na vrata, ali sve drugo ispunjavamo.

Mi smo ponosni vlasnici Xiaomijeve pete pametne narukvice. Jako smo zadovoljni što smo dobili za malu cijenu. Naše zadovoljstvo je ubrzo dostiglo onu razinu na kojoj naše unutarnje dijete odmahuje na sve druge pametne uređaje koji se nalaze na zapešću. Ništa drugo nas ne zanima. Iz koje god azijske zemlje da taj uređaj dolazi, koje god voće nosilo u nazivu, mi imamo našeg pobjednika.

Postupit ćemo obrnuto od svih reklama te prvo s vama podijeliti cijenu ove narukvice, a tek onda zašto ju volimo.

Cijena ovog uređaja je 349 kn, a što sve dobijemo za tu cijenu s obzirom na to što se nudi na tržištu je veliki razlog našeg zadovoljstva.

badn 1

Prije svega nas je oduševila baterija koja traje minimalno 15 dana. Znamo da danas živimo u svijetu gdje svaki dan prije spavanja moramo staviti na punjenje svih osam uređaja koje posjedujemo. Doživjeti da jedan to ne zahtijeva je izazvao osjećaj roditeljskog ponosa u nama.

Može s nama na kupanje, spavanje, trčanje, plesanje. Dobro ćemo vidjeti što nam sve pokazuje po danu i mraku. Preporučujemo da prije spavanja smanjite svjetlinu ekrana ili to u Mi Fit aplikaciji podesite tako da bandu date uputstvo da nakon 23 sata svjetlina zaslona padne na određenu razinu. U suprotnom će vam tijekom noći band prosvijetliti mozak i razbiti vam vaš san, a to ne želite. San je najbitniji.

Zaslon mu je malo veći u usporedbi s prošlim izdanjem. Točnije sada je AMOLED zaslon velik 1.1 inča.

badn 4

Pokazuje vam sve osnovne informacije poput: broj koraka, otkucaje srca, sate, vrijeme, a uz to ima mogućnost praćenja 11 sportskih aktivnosti. Čak možete okvirno saznati koliko ste kalorija potrošili.

Poboljšali su i način punjenja. Sada dobijete magnetni kabel, a ne više malo “kućište” u koje treba utisnuti Xiaomi Mi Band nakon što ga izvadite iz gumene narukvice. Sada nema tog smarajućeg vađenja zbog kojeg nekada znamo odustati od punjenja. Da, takvi ljudi smo postali.

Također, još uvijek je dostupna naša najdraža funkcija, a to je upravljanje glazbom. Možete glazbu zaustaviti, pokrenuti, vratiti, prebaciti, pojačati, smanjiti te vidjeti koja pjesma trenutno svira.

badn 3

Napokon ne moramo više putem slušalica mijenjati pjesme. To vrlo često ne uspijemo jer zaboravimo koja je lijeva, a koja desna, trebamo li sada stisnuti prednji ili stražnji gumbić… Smor…

Sada samo dignemo ruku, odemo na glazbu i voila, riješeno.

Nove funkcije koje nisu bile dostupne na četvorci su praćenje nivoa stresa (totalno smo chill), praćenje menstruacijskog ciklusa (ne treba nam, ali je cool što su to ubacili) te mogućnost daljinskog okidanja fotki na mobitelu. Ležerno namjestite mobitel, udaljite se te okidate te fotke preko narukvice – vrh.

badn 2

Preporučujemo li vam ovaj uređaj? Brate, da!

Xiaomi trenutno jede sve druge pametne narukvice ako usporedimo izvedbu s obzirom na cijenu. Svi razgovori na temu pametnih gadgeta u kojima smo uključeni završavaju s našim hvalospjevima ovog uređaja. Samo se nadamo da nećemo postati kao vegani, crossfiteri ili, sačuvaj Bože, super vjerni Android-je-spor Apple korisnici.

TAGOVIXiaomi Mi band 5