Gadgeti

Tko će ih dočekati?

Aside Banners

Odabrani sretnici dobili Google Glass na testiranje

Piše , Objavljeno

Od Google Glassa se s pravom očekuje da će iz temelja promijeniti naš svakodnevni život. Odbrojavanje do izlaska ovog uređaja je započelo, a nekoliko sretnika će ga imati priliku isprobati prije ostalih smrtnika.

Googleglass

Revolucionarni novi gadget iz Googlea, Google Glass, samo što se nije pojavio na tržištu. Uskoro ćemo za otprilike 1 500 dolara moći gledati svijet oko sebe sasvim drugim očima, s ‘kompjuteriziranim’ naočalama kojima ćemo se povezati na internet, fotografirati pa čak i snimati HD video. Do toga dana je ostalo nešto više od pola godine, a onda sa moramo pripremiti na hrpetinu saobraćajki, turista koji s naočalama na glavi pokušavaju naći pravi put i hipstera koji neće propustiti slikati svaki trenutak svog života, i to sa što više dostupnih filtera.

Ipak, nekolicini sretnika je sjekira pala u med, pa će imati priliku iskušati ovo čudo moderne tehnologije već ovih dana. Dok su tu privilegiju do sada imali samo glavešine i dizajneri iz Googlea, IT div je putem Google+ i Twittera izabrao pobjednike natječaja #ifihadglasses, gdje su zainteresirane stranke diljem svijeta morale napisati (ili snimiti kratki video) i objasniti kako bi oni iskoristili ove posebne naočale. Natječaj je službeno završio, a među tisućama i tisućama pregledanih odgovora izabrani su oni najbolji, te njihovim autorima sada preostaje čekati da im se u blindiranoj limuzini doveze mokri san svakog tech-geeka. Tako su među dobitnicima i Anthony Brown, čuvar u zoološkom vrtu, koji naočalama želi pokazati kako izbliza izgleda hranjenje pingvina, te Shannon Rooney, koja želi posjetiti Japan i omogućiti svojoj nepokretnoj baki da još jednom, barem virtualno, posjeti svoju domovinu.

google glass

Mi ostali ćemo i dalje svakodnevno provjeravati svoje Twitter, Gmail i Google+ stranice, jer tko zna, možda se i nama posrećilo. A ako ništa drugo, ove godine ne moramo puno razmišljati što želimo ispod bora.

TAGOVIgoogle Google Glass naočale

Komentiraj