Gadgeti

Aside Banners

Olympus E-30

Olympus je modelom E-30 sasvim ugodno popunio prazninu između profesionalnih i consumer modela.

Piše , Objavljeno

E-30 ima novi Live MOS senzor koji broji 12,3 milijuna piksela i True Pic III procesor za obradu, što će jamčiti brzo okidanje i kvalitetu fotografije. U tijelo je ugrađena stabilizacija slike, pa možemo očekivati kristalno jasne sličice bez obzira na trešnju ruku (od sinoćnje pijanke).

olympus e30

olympus e30

S modelom E-30 Olympus očito gađa ekipu kojoj će ovo biti prvi DSLR, i to im nije prvi put. Pozadinski LCD zaslon, dijagonalne širine sedam centimetara) može se izvlačiti (flip out), što nije nešto što se viđa na DSLR-ovima, a definitivno je korisna opcija kod čudnih kutova snimanje. Po principu “nikad prije viđeno” na aparatima ovog kalibra, tu je i šest predefiniranih načina snimanja, ali ne onakvih kakve bi očekivali, nego onakvih koji fotke automatski obrađuju u nekom “Art” stilu. Tko i zašto želi da mu fotić snima fotke obrađene u:Pop Art, Grainy Film ili Pin Hole efektu, nikako nam ne ide u glavu.

Naravno, ne svodi se sve na bespotrebne efekte, ovo je sasvim solidan fotić koji nudi i mogućnost snimanja u RAW formatu, pa i njihovo uzastopno okidanje po pet sličica u sekundi. Podržava ISO od 100 do 3.200, brzinu zatvarača od 1/8000 sekunde…

Uz ovaj aparat stiže i novi objektiv, Zuiko 14-54mm 1:2.8-3.5 II koji omogućava puni kontrastni AF s fotoaparatom E-30.

TAGOVIdigitalni fotoaparat dsrl e-30 fotoaparat olympus

Komentiraj