Gadgeti

Aside Banners

Olympus E-420 – najmanji DSRL

Olympus je upravo objavio da će njihova E serija digitalnih SLR-ova biti zaokružena najmanjim i najlakšim modelom, 10 megapikselnim E-420.

Piše , Objavljeno

olympus e 420

olympus e 420

Jednog člana te serije već smo predstavili, a najnovija uzdanica dolazi uz najavu kao najmanji i najlakši u kategoriji digitalnih SLR-ova. Da je ta najava istinita potvrđuju i dimenzije od 130 x 91 x 53 mm i težina od samo 380 grama. Uz takvo pakiranje vrlo lako bi se moglo pomisliti da je riječ o nekom kompaktu, no unutar njega se skriva punokrvni DSLR koji čak ni po funkcijama ne odudara previše od već predstavljenog E-510.

Da bi bio na tragu E serije, odlikuje ga iznimna jednostavnost korištenja, a od zanimljivosti je tu shadow correction funkcija (za koju je jasno što predstavlja) i onscreen autofocus pomoću kojega će se moći obavljati fokusiranje na ekranu prije okidanja, što će uvelike pomoći nevještim fotografima da provjere jesu li im sve željene stvari u fokusu.

olympus e 420

olympus e 420

No i prema riječima Olymusove ekipe prilikom predstavljanja, ovo je fotoaparat koji bi trebao u rukama simulirati jednostavnost kompakta istovremeno pružajući kvalitetu koja dolazi samo s DSLR-om.

Pozadinski zaslon je čak veći nego u prvog jačega modela u istoj seriji, pa mu dijagonala iznosi 2,7 inča, a nadmašuje ga čak i po kvaliteti. Kao i kod prethodnika, tu je Live View, detekcija lica, stabilizator slike i SSW filter za uklanjanje prašine.

Na tržište kreće tijekom svibnja po cijeni od 500 dolara za tijelo, ili s uključenim 14-42mm objektivom za 100 dolara više.

KARAKTERISTIKE

Dimenzije: 130 x 91 x 53 mm
Težina: 380 g
Razlučivost: 10 MP
Ekran: 2,7”
Ostalo: Life View, SSW filter, RAW, ISO do 1600, onscreen autofocus, shadow correction
Cijena: od 500 dolara

TAGOVIdsrl e serija e-420 mali olympus srl

Komentiraj