Gadgeti

Aside Banners

Ostatci rata HD formata

HD DVD odlazi u prošlost, Blu-ray je jedini HD format kojim ćemo se služiti u godinama koje dolaze, ali budući da se borba između ovih formata vodila toliko dugo i žestoko, nije moguće da svi tragovi nestanu preko noći.

Piše , Objavljeno

Toshiba koja je izgubila u srazu sa Sonyem, ne samo da će imati gubitke koji se mjere u stotinama milijuna dolara zbog gubitka ovog nadmetanja, nego će biti prisiljena i sama proizvoditi i prodavati Blu-ray opremu. Tržište je nemilosrdno isto kao i konkurencija, a žaljenje za propalim formatom, neće im donijeti profit. No da HD DVD ne bi samo tako pustili u zaborav i odmah pohitali u Blu-ray ekipu, objavili su da će sa proizvodnjom Blu-ray proizvoda još malo pričekati, jer su još uvijek uvjereni da je bolji format izgubio.

Combo Playeri koji su do samo prije nekoliko dana bili hit, jer uz njih niste imali brige oko toga koji će format prevladati, sada propadaju zajedno s HD DVD-om, a razlog je jednostavan, cijena. Takvi playeri su dosta skuplji od onih koji su namijenjeni samo Blu-rayu, a budući da više nema potrebe za playerom dvostrukog formata, nema potrebe ni plaćati više za njih. No LG ne misli tako, pa najavljuje da će takve playere i dalje proizvoditi. Razlog su korisnici koji su već počeli stvarati HD DVD kolekcije, a nestankom playera za njih, one bi postale bezvrijedne. Budući da ostali proizvođači playera odustaju od combo varijanti, LG bi se ovdje mogla pružiti odlična prilika za zaradu, jer bi mogli ostati jedini koji nude takve proizvode.

Universal Pictures, posljednji veliki studio koji je bio neodlučan i odbijao se prikloniti ijednoj strani, konačno je odabrao svoga favorita. Pogađate, to je Blu-ray. Naravno, sada više i nema mogućnost izbora, ali je Universal ipak našao shodnim da bi trebalo objaviti da su i oni odabrali stranu. Da su se uspjeli odlučiti mjesecima ranije, možda bi ovo nadmetanje otišlo u sasvim drugom smjeru, a možda bi još prije i završilo, ali u svakom slučaju, odabrali su pravi trenutak za odabrati svoga favorita. Bolje ikad’ nego nikad’.

TAGOVIblu ray hd hd dvd lg toshiba universal

Komentiraj