Gadgeti

Minuta šutnje ide uz koju hitčinu iz '00-ih?

Aside Banners

Pa-pa zauvijek, iPod!

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Nakon što se iPod Touch rasproda, Apple će prestati proizvoditi najpoznatiji MP3 player na svijetu – iPod. Tim će potezom završiti eru koja je trajala više od 20 godina.

Početkom ovoga tjedna iz Applea su najavili kako će iPod Touch, posljednji preostali iPod, biti dostupan samo do isteka zaliha, prenosi Gizmodo.

Mnogima je iPod bio ulazna točka u svijet digitalne glazbe.

Međutim, na isti način na koji je ovaj revolucionarni gadget pregazio CD, tako je i njega 2007. počeo ubijati iPhone, koji je Apple opisao kao kombinaciju “iPoda sa širokim zaslonom i kontrolama na dodir” – mobilni telefon i internetski komunikator u jednom kompaktnom pakiranju.

Prvi put nakon što ga je otkrio javnosti, Jobs je iPod predstavio kao prijenosni tvrdi disk s CD-kvalitetom glazbe, preko kojega se pjesme mogu kupiti po niskoj cijeni te zatim spremiti u džep.

Danas to i nije neko čudo, ali ne tako davno ljudi su sa sobom nosili kofere s CD-ima boreći se s mijenjanjem CD-a.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @circleofidiots

“S iPod-om, Apple je izumio potpuno novu kategoriju digitalnog glazbenog playera koji vam omogućuje da cijelu svoju glazbenu kolekciju stavite u džep i slušate je gdje god idete”, rekao je Jobs. “S iPodom, slušanje glazbe nikada više neće biti isto.”

 

Prošavši bezbroj iteracija, iPod je korisnicima dao više prijenosnih opcija za korištenje – od trčanja do teretane, ali i veće ekrane za (tada) lakšu navigaciju.

Sa svakom godinom, Apple je smanjivao svoje mogućnosti ukidajući iPod Nano, iPod Shuffle i iPod Mini. Posljednjih nekoliko godina opstao je samo iPod touch.

Još uvijek, ali ne zadugo, može ga se naći za 200 dolara na Apple web stranici.

Što puštaš u čast još jedne izblijedjele crtice svog odrastanja? Mi ćemo ovaj bop:

 

TAGOVIapple cd iPod mp3 steve jobs walkman