Gadgeti

Aside Banners

Panasonic izbacuje Lumix DMC-G2 i DMC-G10

Zahvaljujući Micro Four Thirds standardu, radi se o vrlo kompaktnim modelima s izmjenjivim objektivima

Piše , Objavljeno

Oba predstavljena modela snimaju video visoke razlučivosti (720p), ali G2 se ističe svojim zaslonom osjetljivim na dodir.

Panasonic Lumix DMC-G2

panasonic lumix dmc g2

panasonic lumix dmc g2

Lumix DMC-G2 direktni je nasljednik modela DMC-G1, prvog koji je usvojio Micro Four Thirds standard koji omogućava izradu kompaktinijh digitalnih aparata s izmjenjivim objektivima. Lumix G2 prvi je aparat iz serije kojime se može upravljati putem zaslona osjetljivog na dodir, što je novotarija u čiju se primjenjivost tek trebamo uvjeriti.

Ipak, zaslon nudi rezoluciju os 460 tisuća piksela, a uporabljivost bi se trebala dokazati fokusiranjem na dodir. Zakreće se 180 stupnjeva po strani i 270 stupnjeva gore i dolje, pa će zaslon uvijek biti na oku bez obzira na to koliko čudan bio kut snimanja.

Među ostalim, tu su 12,1 megapikselni Live MOS senzor, Venus Engine HD II tehnologija, spomenuti 3 inča po dijagonali širok LCD zaslon s mogućnošću zakretanja.

Panasonic Lumix DMC-G10

panasonic lumix dmc-g10

panasonic lumix dmc-g10

Lumix DMC-G10, kako tvrde u Panasonicu, najlakši je aparat s izmjenjivim lećama i optičkim tražilom. Ovaj model ima specifikacije vrlo slične prethodniku, s time da izostaje mogućnost zakretanja zaslona.

Još uvijek nema informacija o cijeni i datumu izlaska na tržište. Kada pak stignu, bit će dostupni u crnoj, crvenoj i plavoj boji kućišta.

TAGOVIdigitalni fotoaparat dmc-g1 dmc-g10 dmc-g2 lumix panasonic

Komentiraj