Gadgeti

Aside Banners

Panasonic Lumix DMC-G1

Panasonicov Lumix DMC-G1, najmanji digitalni fotoaparat s izmjenjivim objektivom na tržište će izaći u studenom po cijeni od oko 800 dolara.

Piše , Objavljeno

panasonic lumix dmc-g1

panasonic lumix dmc-g1

Lumix DMC-G1 malen je i lagan, ali ipak se radi o DSLR fotoaparatu uz kojeg se u kompletu dobiva 14 – 45 mm objektiv, a istovremenu će za njega izaći i 45 – 200 mm teleobjektiv. Tijelo će se nuditi u tri boje, što nije nimalo uobičajena praksa na polju DSRL fotića, i to u crnoj, crvenoj i plavoj.

Smanjene dimenzije postignute su napuštanjem refleksnog tražila, karakteristike svih SRL-ova, i korištenjem elektroničnog tražila. Time je i smanjena udaljenost leće objektiva od senzora, pa smanjeno i tijelo aparata. Iako je Panasonic time napravio velik odmah od onoga što podrazumijevamo pod pojmom SRL, ujedno se time približio milijunima kupaca koje profesionalni aparati odbijaju svojom masom i načinom korištenja. Tijelo Lumix DMC-G1 aparata teži 450 grama.

Naravno, ovo nije fotić za prave iskusnjare koji biraju klasični DSRL upravo zbog stvari koje su na ovom aparatu izbačene, a to je prije svega direktni pogled kroz objektiv, a u elektroničku reprodukciju objekta.

TAGOVIdmc-g1 dslr lumix panasonic

Komentiraj