Gadgeti

Aside Banners

Panasonic LUMIX FX500

Panasonic je predstavio svoj prvi fotić sa zaslonom osjetljivim na dodir. Ali to nije sve što je novo i dobro kod ovog kompaktnog digitalca.

Piše , Objavljeno

Panasonic očekuje da će LUMIX FX500 predvoditi njihovu ponudu kompaktnih digitalnih fotoaparata. Najveća novost je, dakako, pozadinski zaslon dijagonale 3 inča osjetljiv na dodir za upravljanje opcijama fotoaparata. Za one kojima je taj pristup stran, tu ipak ostaje funkcionalni joystick.

panasonic lumix fx500

panasonic lumix fx500

Važna novost je i 10,1 megapixela rezolucije senzora (očito, novi trend u ovom razredu) i Leica objektiv s peterostrukim zumiranjem. Žarišna duljina kreće od 25mm (ekvivalent 35mm) do 125mm.

Ovaj fotić donosi još jednu novost, a to je njegova sposobnost da snima video u HD rezoluciji (1280 x 720p). Kamera ovog fotića dovoljno je “pametna” pa će automatski regulirati izloženost svjetlu kako bi se izbjeglo preeksponiranje, odnosno nedovoljna ekspozicija. Nova generacija MEGA O.I.S. optičke stabilizacije brine se za bistrinu fotografija, a detekcija lica može identificirati čak 15 faca na fotki, a po potrebi će i automatski fokusirati objekt u pokretu.

Za kraj, napomenimo da fotić sasvim zgodno izgleda, te da će koštati oko dvije tisuće kuna.

TAGOVIdigitalni fotoaparat fx500 kompakt lumix panasonic

Komentiraj