Gadgeti

haj tek ćuka

Aside Banners

Pebble: Pametni ručni sat za iOS i Android korisnike

Unutar dva dana autori projekta prikupili su dva milijuna dolara za financiranje izrade pametnog ručnog sata Pebble, gadgeta koji bi na tržište trebao sletjeti u rujnu ove godine.

Piše , Objavljeno

Pebble smartwatch, dakle, još uvijek nije spreman za tržište, ali bit će uskoro. Entuzijasti koji žele pomoći razvoju projekta mogu uložiti od 100 dolara na više i biti među prvima koji će dobiti ovaj pametni ručni sat. Uz dodatno zadovoljstvo da su pripomogli razvoju obećavajućeg projekta.

Pebble je zasad prototip ručnog sata koji će moći funkcionirati paralelno uz Appleove iOS ili razne Android uređaje. Primjerice, omogućava razne sitnice poput upravljanja glazbenim playerom, prikaz mailova, SMS-ova, Tweetova, informacija o dolaznim pozivima i slične osnovne podatke. Još bolje – izgleda vrlo elegantno i nimalo nametljivo.

Sam uređajčić nema složen vlastiti OS, već se oslanja na obradu na strani smartphonea, dok samo sat samo prikazuje podatke koje dohvaća. Ima crno-bijeli e-paper displej koji bi trebao biti potpuno čitljiv i pri jakom suncu te motorčić za vibracije kod notifikacija pristiglih na smartphone. Autori su razvili i vlastiti SDK za razvoj mini-aplikacija za Pebble.

Trenutno prikupljaju lovu za financiranje proizvodnje putem Kickstartera, sajta za crowd funding raznih projekata – od tehnoloških, do nezavisnih filmova, glazbe, igara i sličng. Financiranje putem Kickstartera započelo je prije dva dana, a planiran cilj od 100,000 dolara probijen je u samo dva sata! Dosad je prikupljeno nešto sitno ispod 2 milijuna dolara, ali brojka stalno raste, a lova će se prikupljati do 18. svibnja.

Sat će u slobodnoj prodaji koštati 150 dolara (nekih 850 kuna), a putem Kickstartera ga možete kupiti za 115 dolara, plus 15 dolara za slanje van SAD-a. Preko 14 tisuća ljudi dosad je poduprlo projekt.

TAGOVIkickstarter pebble Pebble smartwatch sat satovi

Komentiraj