Gadgeti

Aside Banners

Pentax K20D

Pentax je najavio izlazak K20D,a svojeg najnovijeg digitalnog SLR-a. Riječ je o modelu koji će naslijediti njihovog glavnog prošlogodišnjeg predstavnika u toj klasi K10D.

Piše , Objavljeno

Pentax k20d

Pentax k20d

Ako se uzme u obzir da se radi o nasljedniku već popularnog modela, na prvi pogled je jako teško uočiti neku razliku među njima, odnosno jedina razlika koju otkriva tek letimičan pogled je nešto veći i kvalitetniji zaslon na poleđini, pa je tako K20D opremljen 2,7 inčnim LCD-om, dok je na prethodnom modelu bio samo 0,2 inča manji. Gotovo savršena ergonomija staroga modela nije se ni malo promijenila pa se u ovom slučaju kopiranje staroga dizajna pokazuje samo kao pozitivna stvar.

Usporedba k20d i k10d

Usporedba k20d i k10d

No sam display neće puno utjecati na dojam ovoga aparata koliko ono što se skriva unutar čeličnog kućišta otpornog na vodu i prašinu. CMOS senzor razlučivosti od čak 14,6 megapiksela s najnovijom noise-reduction tehnologijom neće ostaviti ravnodušnim ni najzagriženije fotografe. Tu su još i Shake Reduction i Dust Removal sistem, sustav multi-mod ekspozicije i osjetljivost koja se kreće u rasponu od ISO100 do odličnih ISO6400, što bi trebalo zadovoljiti one zahtjevne.

Na ovom modelu je Pentax prvi put uključio i Live View funkciju za praćenje fotografije na zaslonu za vrijeme snimanja, što se pokazuje posebno korisnim prilikom aktiviranja Shake Reduction funkcije.

K20D će se u prodaju krenuti u travnju po cijeni od 1300 dolara (samo za tijelo fotoaparata).

KARAKTERISTIKE

Razlučivost: 14,6 MP
Dimenzije: 141,5 x 101 x 70 mm
Težina: 715 g (bez baterije)
Ostalo: Shake Reduction, Dust Removal, Live View, RAW, ISO do 6400
Cijena: 1300 dolara (preporučena)

TAGOVIdslr fotoaparat pentax srl

Komentiraj