Gadgeti

Aside Banners

Pentax K-m

Jednostavan i pristupačan DSLR bogat naprednim funkcijama predstavljen je na Photokini.

Piše , Objavljeno

pentax k-m

pentax k-m

Pentax i Hoya korporacija najavljuju lansiranje novog digitalnog SLR foto aparata Pentax K-m koji će zasigurno obradovati početnike u SLR fotografiji. Ovaj cjenovno pristupačan model vrlo kompaktnog i laganog kućišta, s jedne strane jednostavan je za rukovanje kako bi olakšao korištenje onima koji se prvi puta susreću sa SLR svijetom, a s druge strane opremljen naprednim funkcijama kao što su kvalitetna redukcija trešnje i ekstenzivan sustav otklanjanja prašine.

Za jednostavno fotografiranje brine se Auto Picture mod koji automatski prepoznaje subjekt ili tip scene koja se želi snimiti, te podešava potrebne parametre za snimanje kvalitetne fotografije. Osim podešavanja otvora blende i duljine ekspozicije, kamera podešava white balance, zasićenje boje, kontrast i oštrinu što korisniku daje mogućnost da se orijentira na odabir najboljeg kadra i na optimalan trenutak za okidanje. Funkcije tipaka se prikazuju na LCD ekranu i olakšavaju snalaženje korisnicima koji se prvi put susreću sa SLR aparatom.

S rezolucijom od 10 megapiksela, CCD senzorom dimenzija 23.5×15.7mm i PRIME procesorom, proširenjem dinamičkog raspona, te vrijednostima ISO do 3200, Pentax K-m osigurava kvalitetu snimaka u smislu finih detalja te balansa između tamnih i svijetlih područja. Uz ponuđenih 14 digitalnih filtera, korisnik može urediti snimak naknadno kako bi postigao željeni vizualni efekt.

Velik 2.7 inčni LCD monitor rezolucije230,000 piksela sa širokim kutem gledanja od 170� nudi i 16x uvećanje pri pregledu snimaka.

Uz kompaktno tijelo, Pentax nudi i posebno dizajnirane objektive serije smc DA L, 18-55mm F3.5-5.6 i 50-200mm F4.0-5.6, kojima su reducirali težinu kako bi osigurali da komplet tijela i objektiva bude lagan i ugodan za rukovanje.

K-m će na hrvatsko tržište doći u studenom.

TAGOVIdsrl k-m pentax

Komentiraj