Gadgeti

retro

Aside Banners

Pentax Q: šminkerski retro fotić za tumblr fotografe

Pentax Q hvali se najmanjim tijelom među digitalnim fotoaparatima s izmjenjivim objektivima. Ali avaj, najmanji mu je i senzor, što je fotografu daleko važnija stavka.

Piše , Objavljeno

Pentax Q

Pentax Q


Dakako, ako taj fotograf nije šminker koji će pasti na retro štih Pentaxovog fotića koji nudi izgled, primjerice, Laice M9, za deset puta manju cijenu. Naravno, ni Pentax Q ne košta šaku kikirikija, pa ga u dućanima možete naći za pet i pol tisuća kuna s 47mm f1.9 objektivom u paketu.
Naravno, treba znati da Pentax Q, osim oku ugodne vanjštine, ispod kožne presvlake ne nudi ništa posebno:CMOS zenzor deklarira 12,4 megapiksela rezolucije, ali to 1/2,3 inčnom senzoru i ne znači mnogo – očekujte fotke kakve ćete dobiti i s upola jeftinijim aparatima. Također, spremite se iskrcati još love na objektive, jer novi Q-mount objektivi imaju kakvi idu na ovaj fotić manji promjer navoja od klasičnog, pa zaboravite na reciklažu starih leća.
ako retro voliš, pentax q nosiš

ako retro voliš, pentax q nosiš


Ostale karakteristike također ne bacaju u nesvijest, full HD video snimanje u kombinaciji s micro-HDMI izlazom zgodno zvuči, ali zbog toga sigurno nećete kupovati ovaj fotić. Možda vas na kupovinu namami činjenica da se Pentax Q savršeno slaže s vašim predimenzioniranim fejk naočalama s debelim okvirom (kako proizvođač sugerira promo fotkom) i maminom majicom sa šišmiš rukavima, pa će fotke snimljene njime uskoro ukrašavati vaš fashion blog na tumblru.

TAGOVIdigitalni fotoaparat fotoaparat pentax Pentax Q retro

Komentiraj