Gadgeti

Aside Banners

Pretraga domena iz internetskih preglednika

Najtraženije komercijalne domene u Hrvatskoj su one sa nastavkom .com, a od sad se mogu pretraživati i kupovati iz internetskih preglednika Firefox i Internet Explorer

Piše , Objavljeno

Na stranicama servisa za napredno pretraživanje hrvatskih domena WhoisHR predstavljena je nova usluga koja omogućuje besplatno provjeravanje i kupovinu domena izravno iz sučelja internetskog preglednika.

Projekt je rezultat zajedničke inicijative vodeće hrvatske web hosting tvrtke Plus Hosting i servisa za napredno pretraživanje HR domena – WhoisHR. Cilj ovog projekta je stvoriti centralno mjesto za pretragu informacija o dostupnosti stranih i hrvatskih domena koje od korisnika neće zahtijevati stalno posjećivanje različitih web stranica i servisa.

Ova funkcionalnost dostupna je u obliku jednostavnog dodatka (plug-in) koji se instalira u internetski preglednik. Pomoću ovog dodatka, nakon instalacije korisnik može dobiti informacije o domenama utipkavajući upit u polje za traženje u svom pregledniku neovisno o tome na kojoj stranici se u tom trenutku nalazi.

Pored informacija, dostupne domene korisnici će moći i registrirati jednostavnim klikom na link ili telefonskim pozivom, zbog čega je cijeli proces registracije od sad moguće obaviti za samo nekoliko minuta.

Dodatak se može preuzeti na adresi http://whois.com.hr/plugin-za-pretrazivanje/ i s njim se mogu pretraživati informacije o .com, .biz, .org, .eu, .net, .name, .hr, .de, .co.uk, .at i mnogim drugih domenama.

TAGOVIdomene hosting whois

Komentiraj