Gadgeti

zauvijek brži

Banner 300

Puma stvorila robota koji te može učiniti boljim trkačem – a i pobijediti Usaina Bolta

Piše , Objavljeno

Svaka proizvođač sportske opreme koji drži do sebe ima nekakvu fitness aplikaciju. Nike, UnderArmour, Adidas… Puma se dosjetila nečega što nitko nema. Robota za utrkivanje.

Screenshot_24 (Custom)

Podsjeća na kutiju za tenisice i zove se BeatBot. Vozi sam, može se programirati i prati linije na atletskoj stazi.

Naravno da je marketinška agencija došla na ovakvu ideju, u ovom slučaju J. Walter Thompson agencija iz New Yorka, a u realizaciji su im pomogli NASA-in inžinjer robotike i tri studenta s prestižnog MIT-a.

Pronašli smo mnogo anegdotalnih dokaza kako natjecanje protiv nekoga podiže razinu izvedbe. No nama se to čini kao izvorna ljudska istina. Trčanje protiv nevidljivog sata nikad neće biti motivirajuće kao trčanje protiv nekoga – ili nečega. – Florent Imbert, izvršni kreativni direktor JWT-a

U promo videu je prikazan jureći BeatBot, a pojavljuje se i Usain Bolt.

BeatBot skenira linije na stazi uz pomoć devet infracrvenih senzora, a kotače nadzire Arduino računalo koje pazi na brzinu i udaljenost. Na pozadini BeatBota se nalaze LED svjetla za povećanu vidljivost u mraku i dvije GoPro kamere. Čisto da se malo posnimamo dok trčimo lijepi. A i pomaže imati vizualni dokaz pri analizi forme kako bi slijedio Pumin slogan “Forever Faster”. Pogotovo ako nemaš prijatelje ni trenera i treniraš za Olimpijske  forever alone.

Sva ta oprema u malenom slatkom pakiranju zvuči skupo, a bome i je. Izračunajte samo cijenu dva GoProa bez silnog inžinjeringa i programiranja. Zasad će BeatBot biti ponuđen samo Puminim ekipama i sportašima, a dok ne postane dostupan (i pristupačan) svima – morate naći nekog tko je brži od vas.

TAGOVIbeatbot fitness fitness tracker puma usain bolt

Komentiraj