Gadgeti

Aside Banners

Ricoh Caplio R8

Najnoviji kompakt koji je ugledao svjetlo dana dolazi iz Ricoha, a ime mu je Caplio R8. ovaj fotić bi bilo najjednostavnije opisati riječima; nije lijep, al' je moćan.

Piše , Objavljeno

ricoh caplio r8

ricoh caplio r8

Ovaj vas kompaktni digitalac neće osvojiti na prvi pogled, jer izgleda kao da je došao iz prošloga stoljeća, ali treba imati na umu da ovo nije aparat namijenjen trendseterima kojima je važno da imaju fancy spravicu, već onima koji žele nešto stvarno dobro za novac koji ulože.

Ovaj aparat je ustvari nasljednik Ricohovog modela Caplio R7 kojemu je senzor pojačan na 10MP, pa je u kombinaciji s već prije korištenim Smooth Imaging Engine III procesorom, digitalnu fotografiju kod kompaktnih aparat odveo korak dalje. Tu su i dalje neke za kompakte ne tako standardne funkcije kao snap fokus i mogućnost prilagodbe zooma određenoj fokusnoj duljini.

Opremljen je širokokutnom zoom lećom fokusne duljine 28-200mm, a ima osjetljivost do ISO1600, pa u kombinaciji s vrlo dobrim procesorom daje low-noise fotografije velike rezolucije.

Ne treba propustiti ni spomenuti visoko kvalitetni 2,7” ekran sa širokim kutem vidljivosti, prilagođen za gledanje i na jakom sunčevom svjetlu, a tu su i zgodne mogućnosti podešavanja kontrasta i svjetlosti na fotografiji pomoću histograma, što možete odraditi ručno, ili izabrati neke od predodređenih funkcija po kojima će aparat to napraviti automatski. Naravno, tu je i standardna opcija za prepoznavanje lica, isto kao i senzor za prepoznavanje vibracija, kako ne biste dobili zamućene fotografije samo zato jer vam se tresu ruke.

Točan datum izlaska na tržište i cijena još uvijek nisu poznati, ali je poznato da će se pojaviti isključivo na japanskim i europskim policama.

KARAKTERISTIKE

Dimenzije: 102 x 58.3 x 26.1 mm
Težina: 126g (s baterijom)
Ekran: 2,7” TFT (460 000 pixela)
Memorija: 24Mb + SD i SDHC utor
Osjetljivost: do ISO1600
Zoom: 5x digitalni
Objektiv: 35mm
Fokusna duljina: 28-200mm

TAGOVIcaplio R8 digitalni fotoaparat kompakt ricoh

Komentiraj