Gadgeti

Aside Banners

Samsung Galaxy Tab

Samsung Galaxy Tab je prvi ozbiljniji konkurent na tržištu tablet računala koji se bazira na Android operativnom sustavu, točnije, na njegovoj 2.2 Froyo inačici. Hoće li Galaxy Tab uspjeti konkurirati Appleovom iPadu, i je li mu to uopće namjera?

Piše , Objavljeno

Radi se o 7 inča po dijagonali širokom uređaju, dakle dosta manjem od iPada, i dovoljno većem od nekog smartphonea, primjerice samsungovog Galaxy S-a. Tab je čak i puno sličniji smartphoneu, budući da njime možete i telefonirati! Dakle, dovoljno je velik da se može nazvati tablet računalom, ali ipak dovoljno mali da bude praktičan za nošenje. Ima punu smartphone funkcionalnost uključujući i glasovne pozive, koji se mogu ostvarivati Bluetooth slušalicom ili putem zvučnika. Sve to čini ga dovoljno različitim od iPada, a činjenica da je zasnovan na operativnom sustavu koji je već postao drugim najzastupljenijim na mobilnim uređajima, govori u korist ovog pristupa. Dimenzije imaju svoje prednosti i mane, i tu odluku treba prepustiti individualnim potrebama i željama.

samsung galaxy tab

samsung galaxy tab

Zaslon Galaxy Taba, naravno, osjetljiv je na dodir i kvalitetnog je odaziva, te prikazuje rezoluciju od 1024 x 600 točaka – s obzirom na fizičku veličinu ekrana, to daje odličnu sliku i lako čitljiv tekst. Nudi dvije kamere, stražnju za 3,2 megapiksela te prednju od 1,3 megapiksela namijenjene video pozivima i chatu. Fotke i (HD) video, prema dosadašnjim iskustvima, nisu bogzna što.

Najvećim problemom mogla bi se pokazati cijena:ako se uspoređuje s iPadom (a zašto ne bi), Galaxy Tab košta 599 dolara dok Appleova uzdanica dođe 629 dolara (3G model). Gotovo nikakva razlika u cijeni i prilična razlika u korisničkom doživljaju dovesti će, očito, do vrlo podijeljenog tržišta.

TAGOVIandroid froyo Galaxy Tab samsung tablet

Komentiraj