Gadgeti

Aside Banners

Samsung SyncMaster 940UX monitor

940UX je još jedan iz Samsungove SyncMaster 940 serije 19 inčnih monitora. Riječ je o prilično običnom monitoru koji se od ostalih izdvaja jedino USB sučeljem pomoću kojega omogućuje vrlo jednostavno spajanje više monitora na jednu konfiguraciju.

Piše , Objavljeno

dual display na djelu

dual display na djelu

Čak i letimičnim pogledom, može se zaključiti da se radi o poprilično slabašnom monitoru. Ne posebno maštovit dizajn koji je već sto put viđen u standardnom 4:3 formatu, bez ugrađenih zvučnika koji su već postali standard, bez podrške za HDCP, pa čak i bez pivot funkcije koja bi kod monitora ovog cjenovnog ranga trebala biti uključena.

Što se priključaka tiče, tu su svi koji se trebaju nalaziti, VGA, DVI i tri USB 2.0 (2 ulaz i jedan izlaz). Maksimalna rezolucija je 1280 x 1024 pri 75Hz refresh ratea, kontrast je 1000:1, a response rate slabih 5ms, što postaje očito već kod malo zahtjevnijih i bržih scena u kojima slika dosta gubi na kvaliteti. Za razliku od dinamične slike, ona statična je vrhunske kvalitete, pa bi ovaj monitor bio uglavnom preporučljiv onima kojima je važan prikaz teksta, jer i najsitniji font, pri visokoj rezoluciji je kristalno čist.

maksimalno spojivih 6 monitora

maksimalno spojivih 6 monitora

Sve u svemu, ono što ovaj monitor nudi, teško može opravdati cijenu od oko 2500 kuna za koliko ga se može pronaći kod domaćih prodavača, pogotovo kad se uzme u obzir da gotovo sve to možete dobiti i na monitorima koji su i tisuću kuna jeftiniji.

Jedini slučaj u kojemu će se ovaj monitor pokazati kao pravi izbor je za potrebe spajanja više displaya na jedno računalo, bez potrebe za dodatnim grafičkim karticama, posebno ako se uzme u obzir olakšana konfiguracija dual displaya pomoću drivera koji dolaze uz njega. Zbog svega toga, teško se oteti dojmu da je upravo to i primarna namjena ovoga monitora, da vam bude sekundarni display.

TAGOVImonitor poslovni samsung spajanje monitora uredski monitor usb

Komentiraj