Gadgeti

vratchaju se

Aside Banners

Sjećaš se Tamagotchija? Sada se vraća kao smartwatch, spreman da opet bude hit

Piše , Objavljeno

Izvor: Bandai Namco

Ah taj Tamagotchi. Sjećamo se kada se prvi put pojavio u devedesetima. Svi su ga htjeli posjedovati, to je vjerojatno prvi komad “tehnologije” koji sam si kupio s punih 10 godina. Roditelji nisu bili sretni jer je taj privjesak za ključeve stajao osamdesetak kuna. Brzo se proširio, brzo su došle jeftinije verzije, tržište se zasitilo, ali je djetinjstvo klinaca iz devedesetih ostalo obilježeno ovim japanskim digitalnim ljubimcima.

Tamagotchi zapravo nikad nije nestao, ipak je to beba Bandaija koji zna kako zaraditi novac različitim metodama – od Digimona do DragonBalla. Sada su redizajnirali Tamagotchi. Nemojte se odmah uzbuditi, nikakva revolucija nije u pitanju. Iako – izgleda simpatično.

Nova verzija se zove Tamagotchi Smart i ne dolazi u jajastom obliku, spremna da se zakači za tvoje ključeve ili šareni ruksak već se nosi na ruci kao smartwatch. Sada ima touchscreen, a može se i kontrolirati glasom. Ova kontrola glasom navodno i nije ništa posebno – osim što možeš glasom probuditi svog digitalnog ljubimca.

Tu su i novi likovi, a naravno – moći ćeš odriješiti kesu i kupiti nove kartice koje otključavaju nove likove na uređaju. Od korisnih funkcija tu je i brojač koraka (što je korisno, treba izvesti ljubimce u šetnju, bar 10 tisuća koraka dnevno), sat i slušanje glazbe. Kakva je kvaliteta te glazbe i kako se glazba loada na uređaj? Još ne znamo, ali saznat ćemo.

TAGOVIbandai devedesete igračke nostalgija retro tamagotchi