Gadgeti

Aside Banners

Sony DCR-SR300C

Već je opće poznato da kada je o kamkorderima riječ, Sony predstavlja vrhunac ponude. Ne samo zbog kvalitete, dimenzija i dizajna, već i zbog stalnih inovacija koje uvode u svijet kućnog videa.

Piše , Objavljeno

Jedan od najnovijih izdanaka Sonyjeve loze je DCR-SR300C, koji nudi sve što bi vam moglo zatrebati, kako za amaterske, tako i za poluprofesionalne snimke.

Dok se većina kamkordera na tržištu još uvijek bazira na direktno snimanje na DVD medije, Sony je svoje proizvode opremio hard diskovima koji će vam omogućiti sate snimanja i editiranja videa na licu mjesta.

Ovaj opak stroj je opremljen HD-om od 100 Gb, što je dovoljno za 70 sati videa, a zbog svojih naprednih mogućnosti snimanja, možete napraviti DVD kvalitetu snimka s 5.1 surround zvukom, ali ćete onda moći snimiti ”samo” 24 sata video materijala. Za one kojima to još uvijek nije dovoljno prostora, tu su i memory stick utori kojima ćete moći dostupnu memoriju još dodatno proširiti.

Profesionalna Carl Zeiss optika od 6,1 megapixela, trebala bi pružiti kristalno čistu sliku, a s 10x optičkim i 20x digitalnim zumiranjem ništa neće biti udaljeno od vašega oka i vaše kamere. Čak i pri jako slabom osvjetljenju neće biti zapreke za snimanje jer je tu već dobro poznati Sonyjev Super NightShot koji će vam omogućiti snimanje bez dodatnog osvjetljenja na udaljenosti do 10 metara. Naravno, tu su (već duže vrijeme prisutni) video efekti kojima ćete napraviti glatke prijelaze između scena koje ste snimili ili dodati posebne efekte svome videu.

Zahvaljujući USB 2.0, ovu kameru ćete vrlo lako spojiti s bilo kojim računalom, a pomoću već ugrađenog softwarea moći ćete direktno s kamere sve pržiti na DVD ili jednostavno pregledati i editirati na 2,7 inčnom displeju. Ono što je vrijedno spomena je i napredni stabilizator slike i automatsko gašenje HD-a i privremeno spremanje podataka na njemu u slučaju pada, a pad će ova kamera prepoznati već nakon nekoliko stotinki sekunde zbog ugrađenog 3G senzora. Sve to dolazi upakirano u dimenzije 76x78x128mm i oko pola kilograma težine.

Cijena od 1200 dolara je sasvim očekivana sa svime što dobivate.

TAGOVIkamera sony

Komentiraj