Gadgeti

Aside Banners

Sony DSC-H50

Ako mislite da još nije vrijeme za vaš prvi DSLR ili nemate love i strpljenja za prikupljanje dodatnih objektiva i ostale potrebne opreme, a ipak želite držati nešto moćno u ruci Sonyev najnoviji kompakt DSC-H50 bi možda mogao biti pravi izbor.

Piše , Objavljeno

Sony dsc-h50

Sony dsc-h50

Zbog ogromnog objektiva i velikog gripa na prednjoj strani, na trenutak možete pomisliti da se stvarno radi o nekom DSLR-u, ali ipak je riječ o kompaktu, doduše takvome s kakvim bi i profesionalniji fotografi bili zadovoljni.

Budući da DSC-H50 dolazi kao dio Sonyeve ”high zoom” serije (inače poznate i po fotićima prigodnima za brzo snimanje), za pretpostaviti je da su mu mogućnosti na tim područjima posebno jake, a već i letimičnim pregledom specifikacija jasno je zašto ulazi u tu seriju.

Sony dsc-h50

Sony dsc-h50

Leću potpisuje Carl Zeiss i ima mogućnost 15x optičkog zumiranja što bi trebalo zadovoljiti i one koji se odluče cjepidlačiti, a opremljena je i Super SteadyShot optičkim stabilizatorom slike za pomoć prilikom fotkanja udaljenih predmeta, a da ti isti ne bi ostali samo kao mutan trag na fotografiji.

Brzina zatvarača je povećana u odnosu na prethodne modele iz iste serije pa sada iznosi 1/4000 sekunde i u kombinaciji s kontinuiranim autofokusiranjem uvelike olakšava fotografiranje brzo pomičnih objekata. Digitalni zoom kod ovoga modela ide do brojke 30x, a osjetljivosti je gornja granica postavljena na ISO3200.

Osim što može fotografirati, može poslužiti i za snimanje video isječaka u MPEG-1 formatu, bar onoliko koliko može stati na njegovih 15MB memorije ili karticu koju eventualno držite u utoru, a da bi prikaz i slike i videa bio dovoljno jasan na raspolaganju je odličan ekran od tri inča visoke kvalitete s posebnim premazom koji bi trebao spriječiti refleksiju.

Sve u svemu, Sony ponovno nije pogriješio, jer DSC-H50 stvarno djeluje impresivno kad se sagleda što sve nudi, ali najsigurnija procjena će se moći napraviti tek kada se pojavi na tržištu, što bi se trebalo dogoditi tijekom svibnja, a cijena mu je već određena na 400 dolara.

KARAKTERISTIKE

Senzor: 9MP
Zoom: 15x optički, 30x digitalni
Fokusna duljina: 31-465mm
Osjetljivost: do ISO3200
Ekran: 3”, 230k p
Memorija: 15MB interna, Memory Stick Duo / Pro Duo utor
Spajanje: USB, AV-out, HDTV-out
Formati: JPEG fotografije, MPEG-1 video
Ostalo: detekcija lica, stabilizator slike, NightShot

TAGOVI9MP digitalni fotoaparat dsc-h50 kompakt sony

Komentiraj