Gadgeti

Aside Banners

Sony NWZ-A82X serija

U velikom izboru MP3 playera koji se danas može naći u ponudi teško je izabrati pravi model, pa se većina kupaca okreće ponajviše razvikanim i vrlo često precijenjenim uređajima, dok neki nepravedno ostaju zanemareni.

Piše , Objavljeno

NWZ-A82X serija

NWZ-A82X serija

Takav slučaj se dogodio i s prvim serijama Sonyevih Walkman playera, ali kako izlaze novi modeli, ovi mališani postaju sve privlačniji i sve popularniji, najviše zahvaljujući kvaliteti koju pružaju u kombinaciji s bogatstvom funkcija.
Jedna od zadnjih serija MP3 playera iz Sonya je A serija, a posebno privlačni modeli iz nje su oni koji nose predznak 82. Doduše teško da bi se moglo reći da se radi o modelima koji se po nečemu bitnom razlikuju jedni od drugih, jer im osnovna razlika leži u količini memorije kojom raspolažu, tako su na raspolaganju modeli 826 s 4GB memorije, 828 s 8GB memorije i onaj najjači 829 koji će vam na raspolaganje staviti čak 16GB memorije.

Što se samih uređaja tiče, dimenzije su im vrlo prihvatljive jer iznose svega 93,6 x 50,2 x 9,3 mm, a težina je samo 58 grama, dok se za dizajn ne može naći nikakav prigovor, jer je sasvim jednostavan i uvijek prihvatljiv za jedan MP3 player.

Od glazbenih formata podržani su MP3, AAC i WMA, pa bi na tom području mogao zaostajati za nekim top modelima, ali ako se realno procjenjuje, malo tko će uopće koristiti ikoji drugi format osim MP3-a, pa je i ova podrška sasvim zadovoljavajuća. Za video zapise tu je podrška za MPEG-4 i visokokvalitetni ekran dijagonale 2,4 inča i rezolucije 320 x 240 na kojemu je moguć i horizontalni i vertikalni prikaz slike. Naravno, na njemu je moguće pregledati i fotografije, pa je zato tu i podrška za JPEG, ali od svih novijih playera s ekranom to se i očekuje.

Ono zbog čega je posebno zanimljiv je Bluetooth podrška, jer u kompletu sa svakim modelom dolaze bežične Bluetooh slušalice, a tim putem ga je moguće spojiti i na takve zvučnike. Ako pak niste ljubitelj bežičnog spajanja, svaki od navedenih modela raspolaže i s 3,5 jack ulazom pa možete na njega spojiti slušalice koje poželite, mada je preporučljivo korištenje originalnih slušalica, jer su u stanju dati zavidnu kvalitetu zvuka.

Samo popunjavanje memorije je dodatno olakšano drag n’ drop metodom pa nema potrebe za ikakvim posebnim programima, dovoljno je spojiti ga na bilo koje računalo koje je pri ruci (može i bežično i lako ga je napuniti sadržajem.
Još jedna vrlo bitna stavka kod ovih playera je i njihova baterija, kojoj je vrijeme trajanja i više nego prihvatljivo. 36 sati trajanja za audio ili 10 sati za video je više nego će ponuditi većina playera dostupnih na tržištu, ali tu treba uzeti u obzir da je testirano vrijeme s običnim, a ne Bluetooth slušalicama, na čak i kad bi se u Bluetooth prijenosu vrijeme prepolovilo, ponovno bi bilo prihvatljivo.
Svi playeri iz ove serije su već dostupni na tržištu, a iako su predviđeni i za hrvatsko tržište, za sada ih nismo uspjeli pronaći ni kod jednoga domaćeg prodavača, no ako se cijenama budu pratile one koje su kod inozemnih, bit će dostupni po cijenama od 1100 do 1800 kuna.

KARAKTERISTIKE

Dimenzije:93,6 x 50,2 x 9,3 mm
Težina:58 g
Kapacitet:4, 8 ili 16 GB
Ekran:2,4”, 320 x 240
Podržani formati:MP3, AAC, WMA, MPEG-4, JPEG
Ostalo:Bluetooth slušalice i prijenos podataka

TAGOVIbluetooth mp3 NWZ-A82X player sony

Komentiraj