Gadgeti

Aside Banners

Sony VAIO P

Sony je tržištu ponudio novi format notebooka. VAIO seriju čine redom lagano, kompaktno i s obzirom na spomenuto, moćno ultra prijenosno računalo. Naravno, ne treba zanemariti niti faktor izgleda.

Piše , Objavljeno

sony vaio p

sony vaio p

Na prvi pogled, tu je taj faktor izgleda. Sony VAIO P je widescreen notebook, nešto što će na ovom tržištu uskoro zasigurno postati mainstream. Kućište je oku vrlo privlačno, odiše elegancijom, a krasi ga čitava paleta boja. Dimenzije su jedna od njegovih prednosti, pa je s 245 x 20 x 120 milimetara vjerojatno najmanji notebook na tržištu. Pritom teži tek 630 grama, uključujući standardnu bateriju.

sony vaio p

sony vaio p

Nije zlato sve što sjaji, to vjeruju i u Sonyju, pa su VAIO P dobro opskrbili i “ispod haube”. Tu je 1,33 GHz Intelov procesor, 2 gigabajta RAM-a, te izbor između 60GB hard diska ili 128GB SSD-a (Solid State Disk). Tu su i čitač SD i MemoryStick PRO kartica te MMC slot.

Widescreen zaslon posebna je poslastica ovog notebooka. Iako je po dijagonali širok osam inča (20cm), ima rezoluciju od fantastičnih 1600 x 768 piksela, što znači da će dati vrlo bistru sliku, ali i da će omogućiti pregled dokumenata i web stranica bez smanjivanja ili horizontalnog skrolanja.

Među ostalim mogućnostima i dodacima, ističe se GPS, dva USB priključka, konektor za vanjski ekran, 3G povezivost, Bluetooth,WiFi, i LAN priključak te priključak za slušalice. Standardna baterija izdržat će četiri sata rada, a Sony nudi i bateriju dvostrukog kapaciteta.

Sony VAIO P u osnovnoj izvedbi prodaje se za 900 dolara, a u trgovinama bi se trebao naći tijekom veljače.

TAGOVIlaptop notebook sony vaio vaio p

Komentiraj