Gadgeti

Aside Banners

Sonyjeve ekološke besmislice

Ako ste ikada pomislili da se počinje pretjerivati s ekološkom svjesnošću, sada se možete i uvjeriti u to, a dokaz stiše direktno iz Sonya. Naime, Sony je pokrenuo cijelu seriju uređaja koji rade bez ikakvog izvora energije osim onoga koji mu sami pružite pod nazivom ODO.

Piše , Objavljeno

Spin N’ Snap

Ovaj digitalni fotoaparat će raditi samo ako gurnete prste u za to predviđene otvore i počnete ga vrtiti oko osi dok ne proizvedete dovoljno energije za jedan snimak.

Twirl N’ Take

Još jedan zanimljiv fotoaparat s isto tako zanimljivim nazivom. I ovdje energiju za snimak morate proizvesti sami, ali ovaj put okretanjem kruga koji se nalazi na vrhu. Hoćete li ga rolati po stolu, zidu ili dlanu, na vama je da odlučite, samo trebate imati na umu da je potrebno da to radite 15 sekundi kako bi mogli jednom okinuti.

Pull N’ Play

Ove slušalice s ugrađenim FM radijem napajaju se tako da povlačite uzicu koja se nalazi unutar kućišta dok ne proizvedete dovoljno kinetičke energije da bi vam radio dao neki zvuk. Važno je napomenuti i da su u potpunosti izrađene od recikliranih materijala.

Crank N’ Capture

Ova video kamera vam sigurno neće pružiti vrhunske snimke, ali će vas ”sigurno” zabaviti kada ju budete trebali napajati tako da joj okrećete minijaturnu ručicu. Možda ćete s ovom kamerom izgledati ekološki osviješteno, ali ne očekujte da ćete zbog nje pokupiti nečije simpatije.

Push Power Play

Ovaj preglednik slika i videa namijenjen je za spajanje na bilo koji od gore predstavljenih uređaja jer niti jedan od njih nema vlastiti ekran na kojemu će se snimljeni sadržaji moći pregledati. Naravno i ovom pregledniku je potrebno napajanje koje ćete proizvesti kotrljajući ga po tvrdoj ravnoj površini.

Juice Box

Ovaj solarni kolektor veličine kreditne kartice je ono što je svakako potrebno svakome od ovih proizvoda. Ako već pribavite neku od ovih spravica sigurno ćete se naći u situaciji gdje neće baš biti zgodno okretati ručice ili povlačiti uzice, zato svaki od ovih proizvoda možete spojiti na ovaj kolektor i dok god ima sunca i vi ćete imati dovoljno energije za slikanje, snimanje ili slušanje.

TAGOVIekologija sony

Komentiraj