Gadgeti

Aside Banners

Stiže Dual Core Celeron

Sve većim padom cijena jačih i na novijoj tehnologiji baziranih procesora, počela su sve glasnija nagađanja da će Intel povući već dugo očekivani potez i ugasiti proizvodnju, nekada vrlo popularnog Celerona.

Piše , Objavljeno

Stiže dual core celeron

Stiže dual core celeron

Celeron je dugo odolijevao zubu vremena upravo zbog cijene po kojoj se nudio, jer oni manje zahtjevni često su se odlučivali baš za tu verziju procesora. No, kako su se cijene jačih i kvalitetnijih procesora spustile gotovo do cijene ovih slabijih, postao je gotovo suvišan na tržištu. Čak ni iz Intela ta nagađanja ničim nisu opovrgavali sve do prije nekoliko dana. Najnovijom objavom koja je stigla iz Intela, ne samo da nije najavljeno ukidanje, već je najavljen izlazak prvog dvojezgrenog (Dual Core) Celerona.

Ovaj pionir niže klase u svijetu dvojezgrenih procesora radit će na frenkvenciji 1,6GHz s 800MHz FSB i 512KB L2 cachea, a cijena određena za veleprodaju je 53 dolara (što bi se dok dođe do ruku krajnjega korisnika moglo i udvostručiti).

Jeli dizanje već otpisanih iz pepela pametan tržišni potez, uvjerit ćemo se vrlo brzo jer ovaj procesor u prodaju kreće već 20. siječnja 2008.

TAGOVIceleron intel procesor

Komentiraj